O mărturie americană despre libertatea de conștiință. Conferință la București

902

Coaliţia pentru Familie organizează circuitul de conferinţe ”O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, în perioada 6-13 octombrie 2017, în principalele orașe ale ţării și ȋn capitală.

Conferința din București va avea loc joi, 12 octombrie, la Teatrul Național, Sala ‘MEDIA’ (intrarea dinspre Intercontinental). Participarea trebuie confirmată la adresa de email [email protected]

Plecând de la cazul concret al doamnei Kim Davis, care a fost încarcerată 6 zile din motive de conștiinţă și apărare a libertăţii religioase (libertate prevăzută în însăși Constituţia Statelor Unite ale Americii), se deschide o problematică destul de acută referitoare la gradul real de aplicare a drepturilor și libertăţilor religioase ȋn contextul social actual. Acest aspect a fost, de altfel, punctat și reliefat elocvent de avocatul apărării, domnul Harry Miheţ, ȋn cadrul procesului desfășurat la curtea federală de justiţie.

Kim Davis, funcţionar guvernamental în Rowan County, s-a văzut în postura de a fi obligată să elibereze certificate de căsătorie cuplurilor monosexuale după legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex din anul 2015, deși ceruse în mod repetat autorităţilor să găsească o soluţie de protejare a funcţionarilor publici, care, din motive de conștiinţă, nu pot încheia astfel de documente. Cererile sale au rămas fără răspuns, însă ea a plătit cu închisoarea pentru exercitarea dreptului ei constituţional la libertate religioasă.

Harry Miheț este vicepreședinte pentru Afaceri Juridice și Director Consiliu Litigii al Liberty Counsel, organizație internațională nonprofit de litigii, educație și politici dedicată promovării libertății religioase, sanctității vieții și familiei. Cu filiale în Florida, Virginia, Washington D.C. și în Israel, Liberty Counsel are sute de avocați în întreaga lume.

Harry a crescut în România comunistă, iar la vârsta de 12 ani e emigrat cu întreaga familie în Statele Unite, unde a obținut licențe în Științe Politice și Criminologie la Universitatea din Florida. În 2002, a absolvit magna cum laude la Duke University School of Law.

Harry s-a alăturat Liberty Counsel în 2008, fiind implicat în lupta pentru protejarea drepturilor și libertăților religioase și nu numai.

Coaliția pentru Familie (www.CoalitiaPentruFamilie.ro) este o iniţiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei. Coaliţia pentru Familie își propune să atragă cât mai multe organizaţii și persoane vizionare, care, unite într-o mișcare civică de masă, să influenţeze pozitiv societatea și procesul decizional care vizează, ȋn Romȃnia, familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Platforma civică “ÎMPREUNĂ” (www.Platforma-Impreuna.ro) este cea mai mare și profundă formă de unitate a societăţii civile din România, compusă din sute de organizaţii și persoane fizice, intelectuali din tot spaţiul românesc, reuniţi pentru prima dată în istoria recentă a ţării într-un număr atȃt de copleșitor. România are o societate civilă care susţine valorile identitare ale poporului său. În contextul frământărilor din ultimii ani generate de încercări din ce în ce mai agresive de a schimba sensuri și înţelesuri până acum firești, o parte foarte largă a societăţii civile, moral conservatoare în esenţa sa, a găsit de cuviinţă să vină împreună pentru apărarea dreptului la opinie, libera exprimare a acesteia, libertatea de gândire, libertatea credinţei religioase și la apărarea demnităţii persoanelor care susţin valorile fundamentale ale civilizaţiei românești, precum cele legate de familie și căsătorie ori celelalte valori ale civilizaţiei europene creştine.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here