La Amsterdam, s-a creat o biobancă pentru feții născuți morți și avortați

922

În Olanda, Spitalul Universitar din Amsterdam va oferi acum tuturor cuplurilor care vin pentru avort posibilitatea de a-și dona fătul lor pentru cercetare. Scopul instituției este de a „crea o biobancă de feți”, pentru două tipuri de cercetare: studiul anomaliilor genetice pentru feții cu dizabilități genetice și studiul dezvoltării fetale în timpul sarcinii, pentru cei „normali constituiți”.

Pana acum, spitalul a folosit feți pe care cuplurile i-au oferit spontan pentru știință, „dar acest număr mic de feți nu mai este suficient” anunță medicul embriolog Bernadette de Bakker. Ea explică faptul că „feții trebuie să fie aduși cât mai repede posibil” la această biobancă, „de îndată ce părinții și-au dat consimțământul și și-au luat rămas bun”. Anonimatul lor „este garantat”. Mai mult, de Bakker specifică faptul că acești feți „vor fi tratați cu cel mai mare respect posibil”, deoarece „un făt de 24 de săptămâni măsoară aproximativ 30 cm, nu vorbim aici despre o grămadă de celule”.

Sursa: Genethique.org, Institutul European de Bioetică, 31 ianuarie 2018


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here