VIDEO Gen, drepturi și libertate de expresie (cu Jordan B. Peterson)

959

Jordan Peterson, profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, a fost marginalizat ȋn lumea academică și a devenit o țintă a extremei stânga (Social Justice Warriors) pentru criticile sale la adresa pronumelor de gen fictive, ca de exemplu „zir” și „ze”, inventate de activiștii transgender care urmăresc impunerea lor în spațiile universitare.

Dl. Peterson a militat neobosit ȋmpotriva proiectului de lege recent adoptat în Canada pe această temă, susținȃnd că acesta încalcă libertatea de exprimare a cetățenilor și ridică la rang de lege ceea ce el consideră o ideologie dubioasă. Adresȃndu-se Senatului canadian ȋn luna mai 2017, în timpul dezbaterilor politice, Peterson a disecat proiectul de lege reliefȃnd aspectul negativ al „culturii victimizării”, care s-a infiltrat atȃt de adȃnc ȋn cultura canadiană. „Ideologii se folosesc de membri neavizați și uneori chiar complici ai așa-zisei comunități transgen, pentru a-și ȋmpinge ȋnainte ideologia lor de avangardă”, mai menționează el. „Ideea ȋn sine, că apelarea lor cu un termen pe care ei ȋnșiși nu și l-au ales le provoacă prejudicii atȃt de ireparabile ȋncȃt trebuie căutate remedii legale, arată cȃt de profund a pătruns cultura victimizării ȋn societatea noastră.”

Atacurile extremei stângi i-au adus d-lui Peterson și o popularitate nesperată, canalul său YouTube având 1 milion de abonați.

Urmăriți-l mai jos pe profesorul Peterson într-o discuție TV pe tema pronumelor „speciale” împreună cu 3 activiști de partid activiști „trans” și un profesor de drept.

Citește și: Profesor universitar canadian consideră ideologia de gen o formă de „totalitarism”


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here