Sinceritatea cobrei (de pr. Shenan Boquet)

726

Cobra bate la ușa lui Wolfgang și îl roagă: „Wolfgang, te rog lasă-mă să intru. Afară e frig și umed. Îți promit că nu voi face nici un rău nici ție, nici familiei tale.” Dar Wolfgang respinge viguros cererea cobrei – la început – cunoscând pericolul iminent. Totuși cobra își repetă cererea în mod seductiv, mizând pe compasiunea și grija lui Ioan, repetând: „Wolfgang, te rog lasă-mă să intru! Afară e frig și umed. Îți promit că nu voi face nici un rău nici ție nici familie tale.” Wolfgang, crezând că cobra este sinceră, renunță la îngrijorare împotriva raționamentului său, cedând cererii cobrei. Trec câteva zile fără nici un incident, iar Wolfgang devine îngăduitor și indiferent față de așa-zisul său oaspete. Dar într-o noapte, când toată lumea dormea, cobra dă lovitura, injectând otrava sa letală și omorându-i pe toți.

Wolfgang calcă în străchini pentru că nu își apără familia. Nu ne putem supăra pe cobră; în cele din urmă, nu e decât… o cobră.

Cobrele zilelor noastre

Am văzut multe atrocități împotriva vieții și a familiei în timpul misiunilor mele în peste 80 de țări, dar nu am văzut niciunde un atac atât de complet și concentrat asupra vieții și familiei ca în misiunea recentă din Uganda. Peste 100 de grupări anti-viață, negustori ai morții – cobrele – își vând marfa otrăvită în mod nerușinat, sub eticheta ”îngrijirii sănătății”. Și fac asta printre oameni care iubesc viața și familia și care se zbat pentru obținerea necesităților umane de bază.

Fiecare grup lucrează pentru a convinge populația că problemele lor economice sunt consecința faptului de a avea prea mulți copii, într-o societate în care media este de 5-6 copii per familie.

Doar organizația Marie Stopes International (MSI) coordonează 14 clinici ilegale de avort în Uganda.

Din păcate, majoritatea parlamentarilor și a liderilor civili nu sunt familiari cu istoria organizației Marie Stopes International, îngăduind reclame excesive prin panouri de-a lungul șoselelor cu imagini care promovează contracepția și planning-ul familial. Ofensiva aceasta a lor e susținută de lipsa rezistenței și a educației, de nevoile economice, de indiferența populației și a conducătorilor săi.

”Viața constituie un talant încredințat nouă, pe care noi putem să-l transformăm, să-l nutrim și din care putem face un dar pentru ceilalți. Nici un om nu este un iceberg plutind pe oceanul istoriei. Fiecare dintre noi aparține de o familie mare, în care își are propriul loc și propriul rol de jucat. Egoismul îl face pe om surd și mut; iubirea deschide ochii și inimile, capacitând oamenii să-și aducă contribuția originală și de neînlocuit, care, împreună cu miile de fapte ale atâtor mii de frați și surori, deseori la distanță și neștiuți, converg în formarea mozaicului carității, care poate schimba plăsmuirea istoriei.”

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

(Sf. Papa Ioan Paul al II-lea, Ziua Mondială a Tineretului 1996)

Colonizare ideologică a minții și desensibilizare

„Vine un popor și intră într-o țară cu o idee care nu are nimic, dar nimic de-a face cu acea națiune. Și ei colonizează națiunea cu o idee care schimbă sau vrea să schimbe o mentalitate sau o structură.”

(Papa Francisc, 19 ian. 2015)

Mulți încearcă să impună lumii a treia aspecte de gândire occidentală – o „colonizare ideologică” – ca răspuns la chinurile acelor milioane de oameni care trăiesc într-o sărăcie extremă. Ei susțin scăderea ratei nașterilor, introducerea contracepției și a avortului, deoarece din punctul lor de vedere copiii sunt un obstacol pentru progres și dezvoltare. Acest atac virulent asupra vieții și a familiei din țările în curs de dezvoltare face parte din eforturile de „dezvoltare” a elitelor occidentale, ai căror obiective sunt preluate de ample organizații neguvernamentale, care le promovează și susțin valorile.

Mai multe panouri de reclamă pentru contracepție

Se estimează că în Uganda se irosesc peste 4 trilioane de șilingi pe an din cauza corupției. Acest act de nedreptate și violență împotriva poporului ugandian este întâmpinat cu teamă dar și cu indiferență: „ce putem noi face?” este răspunsul general. Promotorii morții exploatează aceasta situație și pompează miliarde de dolari în mâinile unor oficiali guvernamentali și locali corupți, care sunt dispuși să-și vândă frații și surorile, convingându-i că trebuie să contribuie la micșorarea familiilor Ugandei pentru a prospera ca națiune.

Această mare minciună nu aduce nici o schimbare față de sărăcia extremă ci doar transformă familii sărace mari în familii sărace mai mici. Oamenii sunt lăsați fără nici o îmbunătățire față de accesul la nevoile de bază precum: apă curată, sănătate, autostrăzi, înrijire medicală, școli, rețea de curent electric și echipamente pentru fermă sau pentru distribuirea bunurilor. Din 1996 s-au cheltuit peste 170 miliarde $ pentru controlul populației în jurul lumii, dintre care peste 70 miliarde $ s-au cheltuit doar în Africa. Imaginați-vă cât s-ar fi putut schimba autentic cu aceste fonduri în standarul de viață al africanilor? În schimb, promotorii morții caută să țină Africa în sărăcie și să-i exploateze resursele naturale.

De ce speranța de viața a omului din Uganda este cu 21 de ani mai puțin decât cea din Marea Britanie? De ce unul din cinci ugandezi e lipsit de apă potabilă? De ce optzeci la suta dintre ugandezi nu au nici acum acces la un sistem sanitar? Ce s-a întâmplat oare cu promisiunile goale pentru familii mici că acestea vor duce la vieți mai bune și mai bogate?

Scopul ultim al ”colonoliasmului ideologic” este abolirea oricărui sens al adevărului obiectiv și să limiteze orice influență a creștinismului – construind o lume și o viziune nouă a umanității. Printre națiunile sărace, occidentalii nu doar că promovează contracepția și avortul cu o atitudine malthusiană, dar noi de asemenea vedem și o creștere constantă a eutanasiei – care caută să-l elimine pe cel bătrân și infirm. Astfel, pe măsură ce demografia se află în declin ascuțit, oamenii devin singuri, depresivi și izolați; în consecință sunt mai susceptibili față de seducția eutanasiei.

Colonialismul încearcă să impună o falsă moralitate și valori înșelătoare precum teoria gender, educația sexuală comprehensivă – așa-zisele ”valori sexuale și reproductive” – și agenda LGBT. O astfel de agendă încearcă, peste timp, să desensibilizeze conștiința oamenilor, smulgându-i din adevăr. De exemplu ideologia gender transmite o minciună crudă, negând faptul că ființa umană este ori bărbat ori femeie, demolând persoana umană, distrugând viața familială și ordinea socială.

 

Despre autor
Shenan Boquet este preot romano-catolic american și președinte al Human Life International, cea mai importantă organizație pro-viață și pro-familie afiliată Bisericii Catolice. Un excelent vorbitor, pr. Boquet a călătorit în timpul mandatului său la HLI peste 1,5 milioane de km pentru a le vorbi tinerilor și liderilor civici din peste 80 de țări. Traducere și adaptare după HLI.org.

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here