O formă de gonoree rezistentă la aproape toate tratamentele se răspândește în Australia și în Marea Britanie

863

O tulpină extrem de rezistentă de gonoree provenită din Asia de Sud-Est a ajuns în Marea Britanie și Australia.

Luna trecută, un bărbat britanic a contractat în decursul unei călătorii în Asia de Sud Est ceea ce a fost denumit de presă „super-gonoreea”. Acesta a fost primul caz de infecție transmisă pe cale sexuală care nu a putut fi vindecată de tratamentul cu antibiotice standard. Pacienți infectați au fost detectați și în estul Australiei (statul Queensland). Agenția de sănătate a Marii Britanii lansase anterior un „răspuns la incident” după ce descoperise mai multe astfel de cazuri din boala provocată de o tulpină rezistentă la aproape toate antibioticele cunoscute.

Națiunea insulară a Noii Zeelande se pregătește și ea pentru nedoritul „musafir”. Profesorul de boli infecțioase Mark Thomas de la Universitatea din Auckland subliniazăîmbolnăvirea este o problemă de „cine cu cine face sex” iar Christine Roke de la asociația neo-zeelandeză de planificare familială spune că bacteria este capabilă de mutații cu ușurință, iar aceste mutații duc la rezistență.

Gonoreea este provocată de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Simptomele sunt problematice pentru bărbați și includ dureri abdominale, sângerare a organelor genitale și sângerare rectală, testicule dureroase. La femeia infecția este în general asimptomatică, ceea ce ajută la răspândirea bolii prin relații sexuale pasagere. În mod normal gonoreea răspunde bine la antibiotice, ceea ce nu este cazul acum.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here