Nou-născutul separat de mama lui – riscuri psihologice grave

1208

Ruptura bruscă și prematură a legăturii dintre mamă și copil predispune la nou-născuți boli mentale, cum ar fi schizofrenie si dependență, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Școala de Științe de la Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI).

Studiul a fost efectuat pe puii de șobolani, separați de mamele lor la scurt timp după naștere. Analizele experienței au arătat că, spre deosebire de șobolanii rămași cu mamele lor, cei separați au avut „anomalii semnificative comportamentale, biologice și fiziologice ale creierului atunci când au devenit adulți”. La animalele separate de mamele lor, cercetătorii au identificat „o tulburare de memorie, precum și o comunicare mai redusă între diferitele regiuni ale creierului”, ceea ce ar putea „crește riscul unei persoane de a fi diagnosticată cu schizofrenie, în viitor”, susține autorului studiului, Sarine Janetsian-Fritz.

Potrivit cercetătorilor, „Când un copil este despărțit de mama sa, la începutul vieții sale, acest lucru îi modifică semnificativ structura și funcția viitoare a creierului său. Aceste perturbări pot predispune la tulburări neuropsihiatrice, cum ar fi schizofrenia, precum și la toxicomanie”.

Conform rezultatelor obținute, ar trebui să se „încurajeze politici publice ce ar trebui să ia în considerare stresul experimentat de copii în absența mamei lor, în primele momente ale vieții”, în scopul de a „reduce vulnerabilitatea acestora la tulburări neuropsihiatrice, odată ajuns maturitate”. (Pourqoui Docteur, 4 mai 2018)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here