Evoluția populației mondiale, 1950-2010 (grafic)

1148

Visual Capitalist ne prezintă un grafic pe scară logaritmică, grafic ce grupează ratele de creștere ale populației lumii în majoritatea țărilor, inclusiv proiecțiile lor pentru viitor.

Evoluția demografică a oricărei națiuni este o variabilă de fertilitate, mortalitate și migrație, aceștia fiind principalii factori ce influențează creșterea sau descreșterea populației.

La extremele graficului din imagine se situează teritoriul Montserrat și uniunea Emiratele Arabe Unite.

Montserrat
În 1995, un vulcan despre care se credea că este inactiv din această posesiune teritorială a Marii Britanii aflată în Marea Caraibelor a erupt, distrugând capitala, Plymouth. Locuitorii au fost evacuați, cei mai mulți plecând definitiv în Anglia, iar populația s-a prăbușit cu 2/3 în doar 5 ani.

Interesant, Plymouth este încă listată drept capitală a teritoriului, ceea ce o face, la nivel mondial, unicul oraș capitală a unei jurisdicții care este complet abandonat.

Emiratele Arabe Unite
Dubai a fot odată un simplu sat pescăresc. Azi, e unul din principalele noduri ale rețelei imobiliare mondiale. Abu Dhabi avea în jur de 25.000 de locuitori în 1960, în timp ce astăzi este metropola cu aproape 2 milioane de locuitori, ceea ce face EAU țara cu cea mai mare creștere a populației.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here