Un tânăr născut prin reproducere asistată merge în căutarea nenumăraților săi frați și surori

1386

Un bărbat din Rotterdam a decis să meargă în Europa să-și găsească frații săi de sânge, născuți din același donator de spermă. Ar putea fi o mie. Tatăl său biologic a donat sperma care a fost distribuită în clinici din întreaga Europă, iar la trei clinici, pentru o perioadă de 20 de ani.

Acum cinci ani, aflând că fusese conceput dintr-o astfel de donație, Ivo van Halen a făcut un test genetic. Pe lângă identificarea tatălui său, el a aflat cu uimire că are în lume cel puțin 60 de frați și surori în Olanda și posibil mult mai mulți în întreaga lume. El a găsit rapid 42 dintre ei: „Unii se cunoscuseră deja, înainte de a ști că sunt rude de sânge, iar alții au rămas devotați unul altuia”, spune bărbatul în vârstă de 34 de ani.

„Iată de ce este atât de important să ne cunoaștem”. Acum își folosește experiența ca „detectiv al celor născuți din donatori” și îi ajută pe cei născuți din donarea de spermă să-și identifice frații și surorile. (Genetique.org, 2 octombrie 2018)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here