VIDEO Glenn Beck în dialog cu Michael Rectenwald – despre limbaj ca formă de dominație socială

710

Publicistul și comentatorul conservator american Glenn Beck poartă o conversație cu profesorul Michael Rectenwald de la universitatea din New York, fost marxist, privind modul în care progresiștii postmoderniști folosesc limbajul pentru a controla și a oprima oamenii care au opinii diferite de ale lor — totul, în numele „justiției sociale”.

Traducem scurte extrase:

  • Dacă vi se pare o prostie, gândiți-vă la modul în care sunteți dominați prin utilizarea unor termeni greșiți în societatea de azi, a spus Beck.

Rectenwald a introdus conceptul postmodernist numit „logocentrism”, centrarea pe cuvânt.

  • Ideea este limbajul ca formă de dominație asupra oamenilor. De aceea intervine deconstrucția, care are ca scop să demonteze această dominație a limbajului, explică el. [Postmodernismul] este un set de instrumente pentru demontarea tuturor structurilor de putere fără a se bombarda clădirile.

De exemplu, ideologia opresiunii rasiale:

  • Tot răul făcut vreodată pe Pământ a fost făcut de bărbații albi, nu știați? întreabă Rectenwald sarcastic. Au o versiune caricaturală a istoriei, iar dacă le răspunzi: „Știai că și astăzi există sclavie și că este practicată de islamiști?… Adică, nu bărbatul alb face asta în ziua de azi? De fapt, singurii oameni care au pus capăt sclaviei au fost cei cu origini europene?” Dacă spui asta, ei răspund: „Spui asta doar pentru că ești unul dintre ei, unul dintre opresori.”

Glenn a răspuns:

  • Cred că dușmanul civilizației este haosul, iar oamenii simt că sunt înconjurați de haos pentru că în fiecare zi te trezești că apare un termen nou pe care vei fi crucificat că nu îl folosești astăzi, chiar dacă ieri, termenul era altul. [Se întâmplă] efectiv atât de repede.

Mai târziu în interviu, Rectenwald remarcă:

  • Această rezistență [postmodernistă] este alimentată de convingerea superiorității morale absolute, și asta este înspăimântător. Oamenii cred că sunt superiori moral și că acest lucru este cert, că au dreptate absolută. Devin ca Antifa [„antifasciștii”, o mișcare extremistă de Stânga care își propune să reacționeze violent preventiv față de ceea ce percep ei a fi fascist sau un sâmbure de fascism, adică majoritatea ideilor conservatoare soft precum de exemplu patriotismul. Astfel, se ajunge la situații ridicole în care, după logical lor, comentatori conservatori evrei precum Ben Shapiro sunt considerați „naziști”. Mai grav, această mișcare comite acte de violență organizată și incită la violență pe motive de „wrong think” – n.trad.].

Beck:

  • De aceea totalitarismul se încheie cu măcel, pentru că se ajunge la un punct… Și pe cei de Stânga, și pe cei de Dreapta, poți să îi întrebi: „Să ne închipuim că mâine obții tot ce vrei, sunt aleși în funcții numai oamenii tăi etc. Tot mai există jumătate de țară care nu este de acord cu tine. Cu ei ce faci?”

Rectenwald:

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]
  • Majoritatea marxiștilor nu recunosc asta, dar Marx însuși a declarat trebuie uciși. Trebuie să existe teroare. Această idee provine, desigur, de la Revoluția Franceză – acesta este modelul. După o revoluție, trebuie să existe un val de teroare, trebuie să scapi de oponenții ideologici și trebuie să scapi de „burghezie”, dacă acești oameni se agață de caracterul lor „burghez”. Dacă sunt dispuși să se convertească, atunci bine, dar unii oameni vor fi uciși dacă gândesc ceea ce nu trebuie.

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here