Mercenarii lui Soroș în România (II)

Din ianuarie 1990, cind a ajuns pentru prima data in Romania si pina astazi, Soros a „investit” prin retelele lui peste o suta de millioane de dolari, asa cum am explicat in prima parte a acestui material. Succesul sau nu poate fi contestat. In opinia noastra, el e in primul rind responsabil pentru anomalia evidenta si regretabila a Romaniei: unei majoritati covirsitoare a cetatenilor conservatori i se opune o intelectualitate si o mass media orientate vadit catre Stinga. Si aceasta pentru ca tinerii educati de Soros au devenit extrem de influenti. Iata subiectul pe care il discutam astazi.

 

Universitatea lui Soros din Budapesta

E in general bine cunoscut publicului ca George Soros a fondat si finanteaza Universitatea Europei Centrale, care pentru moment inca functioneaza in Ungaria. Prim Ministrul Victor Orban vrea sa inchida Universitatea, ori sa o constringa sa paraseasca Ungaria. Cu toate ca presa occidentala a publicat pe larg asupra acestui subiect, detalii importante ale disputei dintre Ungaria si Universitatea lui Soros nu au fost mentionate. Se stie prea putin, de exemplu, ca institutia nu are acreditare in Ungaria! Acreditarea ei in Europa e indirecta prin asocierea ei cu Bard College, o universitate din New York. De-a lungul anilor Bard College a semnat memorandumuri de intelegere cu Ungaria care au facilitat desfasurarea activitatilor UEC in Ungaria. Ungaria, insa, nu mai vrea sa semneze noi memorandumuri.

Din informatiile parvenite noua, se pare ca Bard College a impus Ungariei o limita de timp, 1 decembrie pentru a fi specifici, pentru semnarea noului memorandum. Bard College si Universitatea lui Soros au mentionat ca daca memorandumul propus nu e semnat pina pe 1 decembrie, Universitatea se va muta de la Budapesta la Viena. Ramine de vazut.

Cert e ca UEC nu pregateste, asa cum ne-am astepta de la o universitate, medici, avocati, ingineri, arhitecti, agronomi, economisti, oameni de stiinta, cercetatori, specialisti in constructia drumurilor si podurilor, ale aeropoartelor, si liberi profesionisti de genul acesta. Ea a pregatit si continua sa pregateasca profesori, jurnalisti, specialisti in mass media, sociologi, cercetatori in domeniul sexualitatii (“studi de gen”), activisti radicali, psihologi.

Mii de tineri, in marea lor majoritate din Europa de Est si fosta Uniune Sovietica, au absolvit aici. Pentru est europeni, Universitatea lui Soros este un veritabil magnet, o mana din cer unde post studia la costuri extrem de reduse si obtine o diploma universitara “occidentala”. Odata intorsi in tarile de bastina multi dintre acesti studenti lucreaza pentru organizatiile lui Soros, ori organizatii finantate de Soros, lucreaza pentru mass media, devin profesori universitari, lectori, jurnalisti, politicieni si activisti, inclusiv activisti de tipul celor pe care ii vedem periodic in strada. Orientarea lor politica si intelectuala, cel putin la inceput, e in general de stinga si anti-nationala.

 

Studiul Capital Research Center privind influenta lui Soros in Romania

Revenim in Romania si va reamintim ca materialul nostru din 25 octombrie si cel de azi e bazat pe informatii si date continute intr-un studiu vast, publicat in zece (10) articole separate, intre decembrie 2017 si mai 2018, de fundatia americana Capital Research Center (CRC”). El poate fi citit aici. Speram ca aceste informatii sa educe publicul din Romania si sa „doteze” votantii cu acele cunostinte pe care noi le socotim utile pentru alegerile europarlamentare din anul viitor – si care sunt ocultate de mass media romanesti.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

 

Asociatia Pro Democratia

O organizatie majora care a beneficiat de finantele lui Soros in Romania este Asociatia Pro Democratia (APD), care a fost condusa de dl Cristian Pirvulescu din 1999 pina in 2013. APD s-a format la inceputul anilor 90 cu ajutorul Institutului National Democratic din Statele Unite, un institut afiliat cu Partidul Democrat din Statele Unite. Dupa infiintarea Soros Open Network – Romania, APD a devenit o parte integranta a acestei retele si, conform articolului CRC,” has remained one of its most prominent organizations” („a ramas una din cele mai proeminente organzatii ale ei”). Publicul din Romania probabil ca isi aminteste ca la incercarea de revizuire a Constitutiei Romaniei prin eforturile Uniunii Social Liberale din Romania (USL) cu ani in urma, dl Pirvulescu si organizatia lui au fost desemnati sa organizeze consultari cu publicul din Romania pe tema revizuirii Constutitiei. Eforturile AFR la vremea aceea de a fi integrata in platforma de consultare publica au fost in mare parte ignorate, ceea ce ne-a constrins sa ne adresam Comisiei de la Venetia.

Citește și: Forumul Constituțional – instrument al puciului identitar contra poporului român

Cam in aceeasi perioada de timp, miliardarul new yorkez facea eforturi similare in Ucraina, Georgia, Macedonia, Croatia, Serbia si Slovacia, dar acestea nu fac obiectul comentariilor noastre.

In ianuarie 2018, CRC a publicat a treia parte a sintezei sale, cu privire la incendiul de la Clubul Colectiv, demonstratiile masive care i-au urmat si demiterea Prim Ministrului Ponta. Autorii nu publica dovezi ca Soros ar fi fost in spatele demonstratiilor, dar isi afirma suspiciunea.

 

Monica Macovei

A patra parte a analizei CRC a fost dedicata in ianuarie 2018, in exclusivitate, carierei fostului ministru Monica Macovei. In 1992 Macovei a primit o bursa din partea organizatiilor lui Soros si a studiat la Universitatea Europei Centrale. In 1994 a absolvit Universitatea cu un masterat in drept, iar dupa aceea a devenit consultanta unui numar relativ mare de organizatii neguvernamentale, inclusiv principalul nod al retelei Soros, Open Society Institute – Institutul pentru o Societate Deschisa. Activismul ei i-a deschis porti si acces la alte organizatii sorosiste din restul Europei si prin ele la influentele institutii ale Uniunii Europene. De-a lungul anilor, Macovei a criticat Romania in afara Romaniei accentuind coruptia politica din tara, ceea ce i-a deschis multe oportunitati politice, atit in Romania cit si in afara Romaniei. In 2001 Macovei a devenit Presedinte al organizatiei sorosiste APADOR-CH – Comitetul Helsinki, anterior condusa de o alta personalitate a retelei Soros, Renate Weber.

 

Alina Mungiu-Pippidi si Revista 22

In ziua Craciunului lui 2004, Presedintele Basescu a sunat-o pe Macovei solicitindu-i sa devina Minstru al Justitiei. Macovei s-a sfatuit cu Weber dar si cu o alta loiala a lui Soros, Alina Mungiu-Pippidi.

Conform CRC, Mungiu are o functie mai importanta decit colegele ei din Romania in retelele Soros. Este membra in Comitetul de Conducere al Consilierilor Europeni ai Fundatiilor pentru o Societate Deschisa, o organizatie umbrela a sorosismului in Europa. De altfel, CRC o numeste pe Mungiu „ideologul sef al organizatiilor Soros din Romania” („the Ideologue-in-Chief of Romania’s Soros society”). Mungiu a publicat devreme de la „22”, revista Grupului pentru Dialog Social, si in 1996 a fondat Societatea Academica Romana care, conform articolelor CRC, „has received hundreds of thousands of dollars in grant dollars in the past decade alone from the Soros founded and funded Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe” („a primit sute de mii de dolari in donatii in doar ultimul deceniu din partea organizatiei fondate si finantate de Soros, Fondul pentru Societatea Civila din Europa Centrala si de Est”).

Mungiu e bine cunoscuta in Romania nu doar pentru comentariile frecvente din presa ci si pentru piesa de teatru „Evanghelistii”, o blasfemie la adresa Evangheliilor si a lui Hristos. Mungiu a reusit astfel sa insereze literatura romana in genul de literatura mondiala care se profileaza pe blasfemia credintei crestine si a Bisericii, laolalta cu autori precum Lars Petter Sveen, autorul cartii „Children of God” („Copiii lui Dumnezeu”). O recenzie a cartii facuta pe 19 octombrie de New York Times este disponibila aici.

Mungiu insa e cunoscuta si pentru teoriile ei conspirationiste, inclusiv pentru ideea ca miscarea pentru eliberarea copiilor familiei Bodnariu din detentia institutiei norvegiene Barnevernet a fost una de inspiratie „putinista”.

In 2010, Societatea Academica Romana, fondata de Mungiu, a lansat Alianta pentru o Romanie Curata. Conform studiului CRC, in cei opt (8) ani de activitate, Alianta pentru o Romanie Curata a primit din partea organizatiilor lui Soros $120.000.

 

Influentarea presedintiei Basescu

Impreuna, Macovei si Weber au format o echipa foarte influenta in cabinetul presedintelui Basescu. Erau anii cind Romania se pregatea sa intre in Uniunea Europeana. Dupa ce Senatul l-a suspendat pe Presedintele Basescu in 2007, Macovei si-a pierdut postul, dar in 2009 a intrat in Parlamentul European unde activeaza pina astazi. De-a lungul anilor s-a dovedit a fi un aliat loial al miscarii pentru „drepturile minoritatilor sexuale” si a pus presiune asupra Republicii Moldova sa-si modifice legislatia interna in favoarea nediscriminarii pe baza de orientare sexuala. De fapt, Macovei, la fel ca Weber, a fost unul din cei mai inversunati oponenti ai miscarii pro-familie si pro-viata din Romania. Scriam luna trecuta ca Macovei s-a opus redactarii unei scrisori in sprijinul referendumului initiata de membri ai Parlamentului European care simpatizau cu referendumul.

Mai putin cunoscut publicului din Romania este rolul pe care l-a jucat Andrei Plesu, fondator al publicatiei Dilema, impreuna cu Weber, in postura de consilier al Fundatiei Soros iar apoi al Presedintelui Basescu.

Anul 2014 a fost un an cu multe oportunitati pentru Soros in Romania. Conform studiului CRC, in 2014 Soros a donat, prin organizatiile lui, aproximativ 5,7 milioane de dolari la diverse organizatii care se opuneau unor candidati la europarlamentare care favorizau suveranitatea nationala in detrimentul centralismului si federalismului Uniunii Europene. Din acesti bani, $91 500 ai fost trimisi in Romania si $41 250 pentru influentarea voturilor romanilor din diaspora. Organizatiile lui Soros au alcatuit o lista a „aliatilor de baza din Parlamentul European in 2014-2019”, in lista aceasta fiind mentionati Cristian Preda, Renate Weber si Monica Macovei.

 

Instabilitatea politica din Romania

Instabilitatea politica din Romania e bine cunoscuta. Si, se pare, permanenta. Ne-am obisnuit sa iesim in strada. Este o perceptie cu care se incheie studiul Capital Research Center – dar si cu intrebarea daca nu cumva Soros si organizatiile lui din Romania au contribuit la destabilizarea politica a tarii:

„Many western analysts and journalists criticize Romania for ‘instability’ because it has gone through a dozen prime ministers since the fall of communism. But international philantropists like Soros contributed to that instability because the youth they funded grew intoxicated with power when they realized that prolonged street demonstrations can force governments to resign”. („Multi comentatori si jurnalisti critica Romania pentru ‘instabilitatea’ ei pentru ca a avut o duzina de prim ministri dupa caderea comunismului. Dar filantropisti internationali de tipul lui Soros au contribuit la aceasta instabilitate, pentru ca tinerii pe care i-au educat s-au intoxicat cu putere dindu-si seama ca demonstratii publice prelungite pot constringe guvernul sa demisioneze”.)

Are CRC dovezi in sensul acesta? Probabil ca da; cert e ca in 2013 organizatiile lui Soros au finantat un proiect de radicalizare a tinerilor din Romania care a costat $105.000. Scopul acestei donatii a fost „socializarea a 3.000 de studenti si tineri” pentru a elimina „apatia” politica in rindul tinerilor!

La o zi dupa demiterea lui Ponta, Presedintele Iohanis a solicitat consultari cu societatea civila intr-o conferinta de tip „town hall”. 5.520 de persoane au trimis solicitari de participare Presedintelui prin email, dintre care doar 20 au fost selectate. Conform unei analize facute de Evenimentul Zilei, mai mult de jumatate dintre invitati erau conectati cu organizatiile lui Soros din Romania. Sa fi fost asta doar o coincidenta? Ne indoim.

 

Ambasadorul Klemm si reteaua Soros din Romania

Actiunile lui Soros in Europa de Est au fost catalizate de o intelegere secreta facuta cu administratiile Obama pentru a destabiliza societatea civila conservatoare din Europa de Est. Afirmatia aceasta nu ne apartine noua, ci este concluzia unui studiu al unei Fundatii americane. Chiar anul acesta, influenta fundatie americana „Judicial Watch” din Washington DC a actionat in instanta Departamentul de Stat al SUA afirmind ca se afla in posesia unor documente care dovedesc intelegerea oculta dintre oficialitati ale Administratiei Obama si George Soros privind de-stabilizarea guvernelor din Columbia, Romania, Macedonia si Albania.

Judicial Watch afirma astfel ca ca „evidence we’ve uncovered to date suggests there is collusion between officials from the Obama State Department (many of whom are still in government under President Trump) and George Soros to destabilize conservative, democratically elected governments in these 4 nations overseas, collusion which continues today” („Probele pe care le-am obtinut sugereaza ca exista o intelegere intre oficialitati ale Departamentului de Stat al Administratiei Obama – dintre care multi inca functioneaza in guvernarea Presedintelui Trump – si George Soros pentru a destabiliza guvernele conservatoare alese democratic in aceste tari si ca aceasta intelegere continua pina astazi”).

Actiunea declansata de Judicial Watch privind Romania a fost inregistrata la instantele din Washington DC pe 23 martie anul acesta si o puteti citi aici. Prin ea, juristii JW cauta sa oblige Guvernul la desecretizarea unor informatii si documente oficiale privind activitatile lui George Soros in Romania, inclusiv o copie a corespondentei electronice dintre Ambasadorul Hans Klemm si Open Society Foundation – Romania.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Unde e partea I a articolului? N-o găsesc s-o citesc. Sau e o greșeală în titlu și trebuia să zică I în loc de II?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here