VIDEO De ce renunță China la politica „copilului unic”

1315

Instituită la jumătatea anilor 1970 sub influența demografilor occidentali, politica de stat ce limita la unul singur numărul copiilor din familiile chineze își trăiește ultimele zile.

De ce însă va renunța Partidul la această inginerie socială, care și-a atins primul scop, acela de a limita creșterea demografică a Chinei? Într-adevăr, 2018 a fost primul an în care populația acestei țări a scăzut.

Cumva liderii comuniști doresc să lase în urmă deceniile de abuzuri îngrozitoare, cu milioane de avorturi forțate și femei sterilizate de poliție, cu amenzi ruinătoare și foarte multe sinucideri? Am scris despre acestea în repetate rânduri (exemple).

Nici vorbă.

Partidul Comunist Chinez este forțat să schimbe legislația din cauza apropierii vertiginoase a unei crize demografice de proporții nemaîntâlnite în istorie. Odată cu ieșire la pensie a actualei generații, un adult – copilul unic de astăzi – va avea de întreținut 6 pensionari: părinții și bunicii săi. În plus, în lipsa a suficienți cetățeni tineri, creșterea economică record înregistrată vreme de atâția ani va deveni o amintire, iar economia va stagna.

O situație imposibilă din care guvernul de la Beijing caută cu disperare o ieșire. Ieșire care, cel mai probabil, nu există.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu,creatorul lumii,a lasat omului decizia organica a procreerii germenilor sai umani,copii,dar cu o conditie instictuala de dezvoltare si organizare a Universului,conditie care este constientizata de oameni mai mult sau mai putin.Inmultirea populatiei pe planeta Pamant nu trebue sa fie in detrimentul planetei,ci ea sa fie baza de explorare si dezvoltare a unui spatiu fara limita,unde este un loc imens pentru existenta umana organizata in cadrul unei familii,celula material si spirituala a societatii omenesti.Dar in calea acestui deziderat divin sta asezata zvarcolirea constiintei umane in calea ei spre descoperirea adevarului.Prezentarea adevarului in lume cunoaste foarte multe meandre ascunse in istoria omenirii,ceace a dus,in mod continuu,la o stagnare a evolutiei societatii omenesti.Greselile care se fac in istorie sant uneori corectate dar mai ades sant ascunse in detrimentul progresului.Aparitia natiunilor la comanda divina,a insemnat o asezare a lumii intr-o ordine precisa,care impreuna sa promoveze dezideratul divin:dezvoltarea societatii umane in mod calitativ.Dar in calea acestei organizari au aparut mereu factorii subiectivi ale unor minti orgolioase,bolnave si rapace,care nu au facut decat sa puna piedici dezvoltarii programate de creator.Astfel au aparut doua categorii umane denumite Oameni si Neoameni.Oamenii sant cei ce au ramas sub juridictia divina,iar neoamenii,cei ce vor sa depaseasca aceasta jurisdictie dupa propriile lor ganduri zbuciumate in goana dupa placerile lumii.Astfel traim astazi momentele de teroare in care mintile bolnave iesite din cadrul spiritului divin,vor sa stapaneasca lumea.Perfidia distorsionata a stiintelor sociale si psihologice a impins o stare ascunsa a fiintei umane,spre moarte si anume FRICA.Acest simtamant uman,ascuns in adacurile fiintei noastre,constitue o arma a dusmanilor omenirii folosita chiar de purtatorul acesteia impotriva lui insusi.Iesirea din acesta stare,constientizarea acestui pericol,ar produce o armata imensa a omenirii de pe intregul Mapamond impotriva unui ghem de animale bolnave,care pot fi spulberate in toate vanturile pamantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here