Viitorul bărbaților și al căsătoriei este sumbru (de Suzanne Venker)

Familia s-a prăbușit atunci când am încetat să mai prețuim căsătoria.

În preajma Zilei Tatălui, a venit vremea să prezentăm națiunii problema pe care Heather Mac Donald o consideră drept „cea mai mare catastrofă socială a vremurilor noastre”: lipsa tatălui. Aceasta este cauza nr. 1 a aproape tuturor relelor sociale pe care le înfruntăm azi. De aceea, nu ne mai putem permite să o ignorăm.

Ca să fie clar – absența tatălui este termenul cel mai potrivit, din moment ce lipsa tatălui implică lipsa de preocupare sau refuzul acestuia de a se îngriji de copii („deadbeat dads”, în orig., termen care desemnează mai degrabă abandonul familial, n.tr.). Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Desigur, există așa ceva, la fel ca și în cazul mamelor care își abandonează copiii. Dar cele mai semnificative amenințări la adresa prezenței tatălui în căminul familial sunt divorțul și nașterile în afara căsătoriei.

Colapsul mariajului, cu alte cuvinte, sau colapsul familiei, este ceea ce a dus la cămine fără tată. Indiferent dacă îl resimți sau nu în mod direct, te afectează și pe tine. „Familiile sunt cărămizile civilizației”, scrie Genevieve Wood pentru Daily Signal. „Ele sunt relații personale, dar în același timp modelează într-un mod major și deservesc binele public. Colapsul familiei vatămă societatea ca întreg.”

 

Familia s-a prăbușit atunci când am încetat să mai prețuim căsătoria

Și cum, mai exact, a decăzut familia? A început să decadă de la momentul în care am încetat să mai punem preț pe bărbați și pe căsătorie.

A fost odată, credeți sau nu, când căsătoria era prețuită. Ergo, majoritatea americanilor se căsătoreau. Ba chiar erau nerăbdători să o facă! Era un semn de onorabilitate, un semn al maturității să îți lași în urmă familia de origine pentru a construi propria ta familie.

Apoi a venit feminismul. Și odată cu el, notează Dennis Prager într-unul din dialogurile sale despre căsătorie și copii versus carieră, „noțiunea că o femeie fără bărbat este ca un pește fără bicicletă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here