Buldozerul „liberal”, încă odată împotriva Ungariei (de Viktor Orbán)

336
Această notă semnată de prim-ministrul ungar Viktor Orban a fost publicată sub titlul „Samizdat numărul 10” pe website-ul oficial al acestuia. Nota este răspunsul d-lui Orban la criticile aduse de instituțiile europene și de lobby-ul LGBT recent adoptatei legi de protecție a copiilor. Titlul traducerii ne aparține.

Buldozerele liberale au ieșit din nou la atac împotriva Ungariei.

De data aceasta, trag clopotele de alarmă în toată Europa cu privire la noile legi din Ungaria care pedepsesc sever pedofilii și ne protejează copiii. Să fim sinceri, această mișcare este una perpetuă, doar că noul său slogan nu mai este „Proletari din toate țările, uniți-vă!” ci „Liberali din toate țările, uniți-vă!” Ceea ce ne întărește convingerea, răspândită în Europa Centrală și de Est, că liberalii de astăzi sunt de fapt comuniști cu ceva mai multă școală.

Actuala campanie a Stângii împotriva Ungariei este o dovadă suplimentară că azi Stânga este dușmanul libertății, pentru că în loc de libertatea de exprimare, ea dorește corectitudine politică  și hegemonia opiniei în locul pluralismului de idei.

Noua lege maghiară nu intră în conflict cu idealuri înalte sau cu legi europene. Ea prevede, pur și simplu, că doar părinții sunt cei care decid cu privire la educația sexuală a copiilor lor. Educația în școli nu trebuie să intre în conflict cu voința părinților; trebuie cel mult să fie facultativă, iar forma și conținutul său trebuie să fie clar definite și supuse consimțământului părinților.

Părinții se așteaptă, de asemenea și pe bună dreptate, ca pe platformele folosite de copiii noștri pornografia, sexualitatea  de dragul sexualității, homosexualitatea și programele de schimbare a genului să nu fie disponibile. Aceste restricții trebuie definite cu precizie chirurgicală. În Ungaria, nimeni nu are un cuvânt de spus în modul în care își trăiesc adulții viața. În opinia noastră, un adult liber nu ar trebui să dea socoteală cu privire la viața sa în fața niciunei autorități seculare – ci numai înaintea lui Dumnezeu, atunci când va veni timpul.

Prin urmare, noua lege din Ungaria nu se aplică nici vieții private, nici practicilor sexuale ale adulților și nici nu se referă la ceea ce sunt expuși adulții în domeniul public. Mai mult, în contextul european, societatea maghiară se numără printre națiunile europene cele mai dedicate în ceea ce privește libertatea și toleranța individuală. Motivele pentru aceasta sunt înrădăcinate în tradițiile noastre culturale, în libertatea conferită de creștinism, în lupta pentru libertatea națională și într-un profund dispreț față de comunism și tirania adusă de el.

Libertatea în Ungaria înseamnă nu numai libertate politică, libertate de alegere, libertate de exprimare, libertate de întrunire și asociere, ci și dreptul de a ne apăra familiile și de a ne educa, după cum considerăm potrivit, copiii.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Legea noastră este o demnă continuare a tradiției europene a libertăților.

Dezbaterea asupra viitorului Europei – adică al copiilor noștri – abia a început. Suntem aici, suntem pregătiți pentru ea.

 

Despre autor
Viktor Orbán este prim-ministru al Ungariei din 2010 și președintele Fidesz (Alianța Civică Maghiară) din 2003. A mai fost prim-ministru între 1998 și 2002, precum și lider al mișcării studențești anti-comuniste în timpul Revoluției maghiare din 1989. Tradicere și adaptare după miniszterelnok.hu.

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here