back to top

Austria: Raportul anual al ILGA

ILGA-Europe, organizaţie umbrelă pentru asociaţiile de propagandă gay din UE, finanţată majoritar de Comisia Europeană, a publicat cîteva rapoarte despre statele europene.

Din Raportul despre Austria am extras câteva informaţii.

În februarie 2013, CEDO a condamnat Austria pentru discriminare pentru că cuplurile necăsătorite formate din persoane de acelaşi sex nu aveau acces la adopţie [e vorba de copilul unuia dintre membrii cuplului], spre deosebire de cuplurile heterosexuale necăsătorite.

Ca urmare a acestei decizii, Austria și-a modificat legislația, devenind cel de-al 13-lea stat european ce a permis adopţia unui copil de către partenerul de acelaşi sex al unuia dintre părinţii biologici, în urma unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Tot în urma unei decizii a CEDO, vârsta consimţământului sexual este acum de 14 ani şi pentru relaţiile heterosexuale şi pentru cele dintre persoanele de acelaşi sex.

Asociaţia HOSI Wien, ce face propagandă pentru modul de viaţă homosexual, a dobândit statutul de membru consultativ al Consiliului Economic şi Social al ONU (ECOSOC), alăturându-se celorlalte 6 ONG-uri europene gay ce au acest statut la ONU.

 

Alina Ioana Dida
Alina Ioana Didahttp://alinaioanadida.blogspot.ro
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Cele mai citite postări