back to top

Pe scurt (2 august 2010)

„Respect pentru viaţă” în Spania. După legalizarea avortului până la 14 săptămâni, Spania începe, deocamdată pe provincii, interzicerea coridelor. Motivaţia? Drepturile animalelor! Pe ale oamenilor nenăscuţi le lăsăm mai la o parte. Unul din liderii pro-vita din Spania critică aspru acest paradox.

În doar 5 ani de guvernare socialistă, guvernul lui Zapatero a otrăvit o societate odată conservatoare. Pe lângă liberalizarea avortului, în urmă cu câţiva ani au fost legalizate „căsătoriile” între homosexuali şi adopţiile de copii de către cupluri de acelaşi sex.

* * *

Documentar despre exploatarea femeilor şi traficul de ovule umane. „Eggsploitation” este un nou documentar, realizat de Center for Bioethics and Culture Network (SUA), despre fraudele şi imoralitatea din industria fertilizării artificiale. Sume mari de bani sunt folosite pentru a cumpăra ovule de la tinere de liceu, o practică exploatatorie care le pune acestora viaţa în pericol.

Trailer-ul filmului mai jos. În viitorul (sperăm) nu prea îndepărtat, veţi putea vedea acest film şi în România.

* * *

Avortul dăunează ţelului de reducere a mortalităţii materne. Un mare prieten al României, congressman-ul Chris Smith, vorbeşte despre al Cincilea Obiectiv de Dezvoltare al Mileniului, fixat de ONU. Acesta se referă la reducerea mortalităţii materne cu 75% în următorii ani. Lobby-ul pro-avort încearcă să inducă ideea că avortul ilegal ar fi cauza principală a mortalităţii materne ridicate, ceea ce este complet fals. „Incluziunea avortului legalizat sau a serviciilor de sănătate reproductivă definite ca avort în documentele ONU ar fi nedrept pentru cele mai mici fiinţe umane, necinstit şi contraproductiv pentru succesul acestor eforturi”, spune C. Smith.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări