back to top

Cenzură la Institutul European din România

UPDATE (01.03): privesc.eu a afișat înregistrarea dezbaterii de ieri, de la Reprezentanța Comisiei Europene la București. Intervențiile doamnei dr. Daniela Păun, responsabilă cu ICE „Unul dintre noi” în România, pot fi urmărite la min. 50 și 120. Intervenția mea poate fi urmărită la min. 61.

Înregistrarea – aici.

Dupa cum am mai relatat cu ocazia Saptamanii Cetateniei Europene organizate de SNSPA, Institutul European din Romania si Centrul Europe Direct, platite din banii nostri pentru a face legatura dintre institutiile UE si cetateni, nu au publicat pe site-urile lor nici o informatie referitoare la Initiativa Cetateaneasca Europeana „Unul dintre noi”, de protejare a embrionului uman inca de la conceptie.

Aceasta ICE a reunit la nivelul UE mai mult de 1,7 mil. semnaturi, situandu-se pe primul loc din acest loc de vedere. Peste 140 mii de cetateni romani au semnat electronic pentru „Unul dintre noi”. (Pe masa Comisiei Europene au ajuns 3 ICE, din cele peste 35 care au fost initiate. O singura ICE a intrunit pragul minim in Romania: Unul dintre noi.)

Prezint doua capturi de pe site-ul IER pentru a demonstra ca, la doua zile dupa validarea semnaturilor pentru ICE, institutii platite din banii nostri cenzureaza realitatea.

La dezbaterea care a avut loc azi dimineata la sediul Reprezentantei Comisiei Europene din Romania am acuzat-o public pe d-na Gabriela Dragan, directoarea IER, de cenzura. (La scurt timp dupa terminarea dezbaterii, televiziunea online privesc.eu, prezenta la eveniment, a sters inregistrarea.)

Vom reveni.

Căutare   IER

 

Căutare   IER #2

Alina Ioana Dida
Alina Ioana Didahttp://alinaioanadida.blogspot.ro
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Cele mai citite postări