back to top

Pakistan: De ce va continua căsătorirea copiilor

Proiectul legislativ ce propunea ca o fetiţă să nu mai poată fi căsătorită de către familie sub o anumită vârstă a fost respins la avizare de către un corp religios ca nefiind „islamic”, informează Washington Post.

Proiectul viza ca vârsta minimă pentru căsătorie să devină 18 ani, nu 16 ani ca până, şi de asemenea propunea pedepse mai aspre pentru căsătorirea copiilor (child marriage), practică de care sunt afectate circa 20% dintre fetiţe. Legislaţia actuală este blândă şi căsătorirea copiilor se produce frecvent.

Legea a mai fost respinsă şi în 2014, ca fiind „ne-islamică” şi „blasfemiatoare”, de către Consiliul pentru Ideologia Islamică, organism constituţional ce armonizează proiectele din Parlament cu Sharia. Membrii Consiliului consideră că o fetiţă poate fi măritată odată ajunsă la pubertate, lucru ce se poate produce începând cu vârsta de 9 ani.

Alina Ioana Dida
Alina Ioana Didahttp://alinaioanadida.blogspot.ro
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Cele mai citite postări