back to top

Pe scurt (12 august 2010)

Anul 2011 a fost declarat „Anul Omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii” în Patriarhia Română. Minunat. Aşteptăm cu speranţă ca Sf. Sinod să acţioneze concret în sprijinirea valorilor vieţii şi împotriva avortului, în colaborare cu organizaţiile din Fededaţia Pro-vita Ortodoxă din România.

Ţara noastră continuă să aiba o situaţie foarte tristă, cu cea mai înaltă rată a avortului din UE, iar, conform unor statistici, majoritatea avorturilor sunt făcute de femei din cupluri căsătorite, cununate adică în bisericile ortodoxe din toată ţara. Nu ştim câte dintre acestea sunt practicante, însă oricum predici şi discuţii pe această temă la orele de catehizare ar avea efect.

***

Mai e nevoie de bărbaţi? Extrapolând o celebră zicală feministă („o femeie are nevoie de un bărbat cum are peştele nevoie de bicicletă”) actriţa Jennifer Aniston a scos una din puţul gândirii: ce nevoie mai au femeile de un bărbat în viaţa lor pentru a avea copii, câtă vreme există fertilizarea in vitro? Pe lângă non-sensul evident (nouă ni se pare că donatorul de spermă intră destul mult în viaţa unei femei, nu?), ne punem şi noi întrebarea ce nevoie avem de feminista Jennifer Aniston – la modul figurat, desigur – câtă vreme există femei adevărate?

***

Eutanasia – afacere, nu compasiune; profit, nu moralitate. Grupul olandez de lobby pro-eutanasie Dreptul de a Muri (NVVE) doreşte să deschidă o clinică „la dispoziţia” pacienţilor cu boli psihice, Alzheimer sau demenţă. Alex Schadenberg, director al Coaliţiei pentru Prevenirea Eutanasiei acuză NVVE că sunt nimic mai mult decât un biznis şi că ceea ce îi interesează este profitul şi nu problematicile morale.

Eutanasia este legală în Olanda. Despre problemele şi experienţa nefastă a eutanasiei legalizate a vorbit la a cincea reuniune a Congresului Mondial al Familiilor de la Amsterdam (august 2009) dr. Henk Jochemsen, director al Institutului Lindeboom pentru Etică Medicală din Ede, Olanda:

***

SUA: Proiect de lege pentru stoparea finanţării avorturilor din bani publici. Alegerile prezidenţiale din SUA din 2008 au fost un punct crucial pentru întreaga mişcare pro-life. Dacă ar fi fost aleşi, John McCain şi Sarah Palin ar fi continuat politica bună în domeniul drepturilor nenăscutului, educaţiei pentru abstinenţă şi valorilor familiale pe care o dusese administraţia Bush – concretizaţă chiar şi în România, printr-un program de educaţie pentru abstinenţă în colaborare cu USAID. Însă ei au pierdut în faţa celui mai pro-avort preşedinte din istoria SUA. De fapt, a tunat şi i-a adunat: cu greu s-ar fi putut găsi un cuplu mai ticălos şi mai perfid ca Obama şi H. Clinton.

Răul pe care l-au făcut şi îl fac aceştia doi copiilor nenăscuţi va fi foarte greu de reparat. Să amintim doar de reluarea finanţării mişcărilor pro-avort din străinătate şi de recenta lege a asigurărilor de sănătate, care asigură plata din bani publici a avorturilor întrucât acesta este… „un drept”!

În legătură cu acest din urmă fapt, un sondaj CNN din noiembrie 2009 arăta că 61% dintre americani se opun finanţării avortului de la bugetul federal. Dacă aceasta este opinia generală, oare n-ar trebui făcut ceva pentru a o reflecta într-o lege? Congressmanul Christopher Smith spune că da:

Ground-breaking Bill Would Ban Tax-Funded Abortions — For Good

Representative Chris Smith (R-NJ) has just introduced legislation called the “No Taxpayer Funding for Abortion Act.” If passed, it would institute a permanent, government-wide statutory ban on taxpayer-funded abortion.

If passed, the “No Taxpayer Funding for Abortion Act” would represent a giant leap forward for the pro-life movement. The bill would eliminate the need for such “riders” forever, putting in place a permanent, across-the-board ban on federal funding of abortion. The federal spending in the area of health, foreign aid, and defense would be governed by a clear and simple directive: not one penny of these funds can be used to procure or pay for an elective abortion.

(articol complet aici)

Dl. Smith, un prieten al României, este membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA de peste 25 de ani şi cunoscut ca politicianul american cel mai dedicat cauzei prolife. Catolic, are 5 copii şi este căsătorit cu Marie Smith, directorul PNCI – Reţeaua Parlamentară pentru Probleme Critice, alcătuită din membri pro-life ai legislativelor din state democratice.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări