back to top

Pe scurt din lume (16 octombrie 2012)

SUA – Ateism. Ateismul e in ascensiune in SUA. Asta indica ultimele sondaje de opinie facute de Pew Research Group. Stirea aceasta a ajuns si in Romania (Link). Presa americana a comentat si ea acest fenemoen. 19,5% dintre americani se declara “fara religie”, adica fie atei, agonstici ori neafiliati cu vreo denominatie religioasa. Cei din ultima categorie nu sunt neaparata atei ori agnostici, dar refuza sa se identifice cu un grup religios. Declinul acestora din urma e mai pronuntat in randurile grupurilor protestante traditionale americane (metodisti, episcopali, presbiterieni). Astfel, afirma mass-media americana, in prezent procentul protestantilor americani a scazut sub 50% din populatia tarii, fiind doar de 48%. Cei 19,5% sunt etichetati ca “nones”, adica cei care nu se identifica cu nimeni si cu nimic din punct de vedere religios. Textul raportului, lung de 80 de pagini, se afla aici (Link).

America – The Nones. Acum ca si noi romanii am fost informati despre “nones” ai Americii, articolul alaturat descrie influenta lor politica in America (Link).

Rolul religiei in formarea Americii. Daca presa din Romania s-a grabit sa ne informeze cu privire la cresterea ateismului in America, suntem siguri ca nu va va informa privind rolul extraordinar pe care religia l-a avut in anii de inceput ai Republicii americane. Literalmente, religia crestina a format Republica americana. A generat perseverenta si energia natiunii in anii ei incepatori si le-a dat curajul de a forma o natiune noua. Articolul alaturat, un material istoric publicat recent si pe care-l puteti imprima, descrie rolul extraordinar al multelor campanii de rugaciune si post tinute in coloniile americane in anii premergatori revolutiei din 1776 si in primele decade dupa independenta. Romania are de invatat din asta (Link).

California – Proces impotriva legilor pro-homosexualitate. Luna trecuta, California a adoptat o lege care interzice terapia homosexualilor care doresc sa scape de homosexualitate. Nici chiar tinerii adolescenti nu pot sa obtina astfel de servicii, iar parintii, la fel, nu-si pot duce copiii cu astfel de tendinte la psiholog. Luna asta insa, un adolescent a dat in judecata statul California pentru a anula legea, acuzand-o ca e neconstitutionala pentru ca ii ingradeste dreptul de a se vindeca de homosexualitate. De ce, zice el, se permit tot felul de terapii, chiar si “leacuri babesti”, dar nu terapie pentru cei suferinzi de homosexualitate? (Link)

California – Nu parintilor multipli. Uneori, lucruri bune se petrec si in California. Saptamana trecuta, guvernatorul a facut uz de veto la un proiect de lege care ar fi ingaduit unui copil sa aiba, simultan, mai mult de doi parinti. Homosexualii facusera presiune asupra politicienilor in privinta asta, dar au pierdut (Link).

Eliminarea casatoriei. Atentionam mereu si o facem din nou astazi: ne aflam la un pas de insasi eliminarea institutiilor casatoriei si familiei. Casatoriile homosexuale sunt doar o mica parte a unei strategii care are ca obiectiv eliminarea casatoriei ca institutie sociala. Recent a aparut in SUA o noua carte cu acest subiect. Autoarea, o tanara feminista, insista ca adevarata libertate individuala, atat pentru barbati si mai ales pentru femei, se realizeaza doar atunci cand ultima institutie sociala care le limiteaza libertatea e ea insasi eliminata: casatoria si familia (Link).

ONU – Victorie pentru valorile traditionale. In 2011, Rusia cerea ca ONU sa emita un raport privind rolul valorilor traditionale in formarea valorilor contemporane si ale drepturilor omului. Dupa ce mai multe variante ale raportului au fost scrise, textul final a fost adoptat la inceputul lunii de Consiliul Drepturilor Omului al ONU. Versiunea finala afirma valorile traditionale. SUA, Canada si UE au pierdut. Incercarile lor de a include in textul final referinte la “diversitate” si “toleranta” cu referinte specifice la homosexuali, au fost respinse (Link).

Nigeria – Medici principiali. Mainile medicilor nu doar vindeca. Ele si ucid, legal, copii nenascuti, prin avort, si batrani prin eutanasie. Dar exista si medici principiali, credinciosi valorilor crestine. Recent, organizatia medicilor crestini din Nigeria a decis sa respinga orice ajutor financiar venit din SUA pentru avort ori prelevarea de ovule (Link).

Ucraina impotriva propagandei homosexuale. La inceputul lunii, parlamentul ucrainean a votat un proiect de lege pentru interzicerea propagandei homosexuale. Au votat 289 dintre cei 350 parlamentari prezenti (Link).

Vedeta sport promoveaza casatoria traditionala. Un faimos fotbalist american, tata crestin, sprijina, prin afirmatii publice, casatoria si familia traditionala. In Minnesota e programat un referendum constitutional de protejare a casatoriei pe 6 noiembrie. Fotbalistul face campanie pentru protejarea casatoriei traditionale (Link).

Pastorii negri impotriva lui Obama. Recent, pastorii negri din SUA au format o coalitie pentru a impiedica realegerea lui Obama ca presedinte al SUA. Motivul este sprijinul lui Obama pentru casatoriile homosexuale. Obiectivul pastorilor este sa influenteze 25% din populatia de culoare din SUA sa voteze impotriva lui. In 2008, 97% dintre negrii Americii l-au votat (Link).

Frumusetea monogamiei. Monogamia e frumoasa si naturala, afirma profesorul John White de la Emory University, Atlanta, intr-un editorial publicat pe 2 octombrie in Washington Post (Link).

America – Numar record de homosexuali. Reuters informeaza ca un numar record de personaje homosexuale apar zilnic in show-urile de televiziune americana. 4,4% dintre toate vedetele ori actorii care apar in programele de televiziune americana portretizeaza caractere homosexuale. Este un numar record (Link).

Violenta domestica la homosexuali. Williams Institute e un institut american din California profilat pe studiul stilului de viata homosexual. Recent, a publict un raport care confirma ceea ce se stie de o gradama de ani: relatiile dintre homosexuali sunt violente. De fapt, afirma studiul, violenta intre homosexuali e in crestere. 97% dintre barbatii care au raportat abuz in relatiile sexuale s-au identificat ca fiind homosexuali. Cu alte cuvinte, doar 3% dintre barbatii care au raportat abuzuri in relatii sexuale au fost heterosexuali. Un rezumat al studiului, cat si studiul, pot fi aflate aici (Link).

Familia vitrega. New York Times a publicat recent un articol fascinant despre realitatea familiei moderne in constanta metamorfoza. Casatoriile si divorturile multiple creaza si apoi vitregesc o retea larga de indivizi. Copiii dobandesc o multime de frati si surori vitrege, doar ca sa-i piarda cand parintii divorteaza. Relatiile dintre ei evolueaza si devin confuze (Link).

Declin economic. FMI prezice accentuarea crizei economice mondiale (Link).

(Extrase din buletinul informativ al Alianței Familiilor din România)

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări