back to top

Scoţia pregăteşte legalizarea „sinuciderii asistate”

În Scoţia se dezbate propunerea legislativă prin care orice persoană va avea dreptul să asiste o sinucidere. A ajuta o persoană care vrea să se sinucidă nu va mai reprezenta o infracţiune, scrie Life Site News.

Persoana care doreşte să se sinucidă va trebui să aibă cel puţin 16 ani împliniţi şi două documente semnate de doi medici, din care să reiasă că suferă de o boală terminală sau care „scurtează viaţa” – practic, orice diagnostic. Există foarte multe boli despre care putem spune că scurtează viaţa, cum sunt: diabetul zaharat, infecţia asimptomatică cu HIV, tulburarea bipolară, boala coronariană, lupusul, tabagismul sau obezitatea.

Legea nu introduce un protocol de consiliere a celui care are gînduri suicidare, ceea ce ar materializa visul unor „îngeri ai morţii” din istorie, acela ca oricine să poată „asista” fără restricţii o persoană care declară că vrea să se sinucidă.

Acest proiect ca şi legile eutanasiei de pe alte meridiane nu fac decât să le inculce oamenilor ideea că moartea provocată este o soluţie acceptabilă pentru orice suferinţă. Ne îndreptăm spre o cultură în care va exista cerere pentru moarte.

Alina Ioana Dida
Alina Ioana Didahttp://alinaioanadida.blogspot.ro
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Cele mai citite postări