Libertate, te halesc! O angajata a sistemului medical britanic a fost suspendata si este anchetata dupa ce a purtat o discutie privata despre avort cu colegele sale, scrie LSN. Margaret Forrester, angajata a Central North West London Mental Health Trust, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca femeile nu primesc informatii adecvate despre pericolul pe care avortul il reprezinta pentru sanatatea lor mentala. Ca sanctiune, a fost initial suspendata, dupa care i s-a comunicat ca isi poate continua munca daca isi va tine, pe viitor, gura. Ne gandim ca foarte probabil daca d-na Forrester ar fi vorbit admirativ despre avort, ar fi primit o prima.
Se incearca din nou legalizarea eutanasiei in Franta. Senatul francez se pregateste sa dezbata legalizarea sinuciderii asistate a pacientilor suferind de o boala grava intr-un stadiu avansat, relateaza La Croix citat de portalul LSN. Propunerea legislativa, avansata – cum se putea altfel? – de un parlamentar comunist si de unul socialist contine obisnuitele expresii vagi: “orice persoana matura, in stadiul avansat sau terminal al unei afectiuni patologice care este grava sau incurabila, cauzand suferinta fizica sau psihologica ce nu poate fi usurata si pe care o considera de neindurat, poate cere sa primeasca (…) asistenta medicala pentru a muri.” Despre capcanele eutanasiei si perfidia unor astfel de formulari am scris aici.
„Ultrasunetele care mi-au schimbat viata”. Fosta directoare a Planned Parenthood, Abby Johnson, va publica o carte despre decizia ei de a-si schimba viata. Abby Johnson si-a prezentat demisia din functia de conducere a unei clinici de avorturi din Texas, dupa ce a servit odioasa companie Planned Parenthood vreme de 8 ani, si acum lupta pentru viata copiilor nenascuti. Cititi primul capitol din carte. Merita vizitat si saitul personal: www.abbyjohnson.org.
„Intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii”. Statul Virgina se pregateste sa introduca noi reglementari privind avortul, care vor duce la inchiderea a 17 din cele 21 de clinici de avort de pe teritoriul statului (articol). Metoda a fost practicata cu succes si in alte state precum Dakota de Nord, unde nu mai exista, in 2008, nici o clinica de avorturi.
Claire Culwell, alta supravietuitoare a avortului, isi spune povestea. Tanara americanca Claire Culwell, una din supravietuitoarele avortului, a acordat Christian Broadcasting Network (CBN) un interviu deosebit de interesant. Culwell, acum in varsta de 21 de ani, a supravietuit avortarii surorii sale gemene la varsta de 5 luni doar pentru ca, dintr-o eroare, medicul nu a vazut ca sarcina era gemelara. Dupa nastere, Claire a fost adoptata de o familie crestina. Ea si-a intalnit pentru prima data mama naturala in urma cu cateva zile.
Papa deplange atacurile la adresa libertatii de constiinta a medicilor. Papa Benedict al XVI-lea a criticat secularismul european care obliga la cursuri de educatie secxuala copii la varsta tot mai mici si totodata atacat libertatea personalului medical de a refuza procedurile anti-viata. Intr-o serie de remarci in fata corpului diplomatic al Vaticanului, Papa a avertizat ca, desi libertatea religioasa este un drept constitutional recunoscut in majoritatea tarilor europene, libertatea credinciosilor este amenintata de un sistem profund secularizat.
Nesiguranta mijloacelor contraceptive. Mai multe femei din Marea Britanie au ramas insarcinate „din greseala”, scrie ziare.com. Anterior, pentru contraceptie, ele apelasera la un implant care ar fi trebuit sa le „protejeze” de copii pe 3 ani, care insa nu a functionat. In final, unele au declarat ca au suferit psihologic din cauza acestui „accident”, altele ca le-a fost distrusa casnicia, iar altele au apelat direct la avort.
De la „poate fi rau, dar e necesar” la „poate fi necesar, dar e rau”. Tot mai multe voci si miscari in intreaga lume iau atitudine impotriva avortului. Un comentariu din Post Chronicle („Aversiune in crestere fata de avort”) contine si invataminte pentru miscarea provita romaneasca:
„By now, pro-life groups know that outlawing most abortions is not a plausible aspiration. So they have adopted a two-pronged strategy. The first is to regulate it more closely – with parental notification laws, informed consent requirements and a ban on partial-birth abortion. The second is to educate Americans with an eye toward changing ‘hearts and minds.’ In both, they have had considerable success.”
Rata avortului in New York. 41% dintre copiii nenascuti din New York sunt avortati, relateaza LifeSiteNews. In Romania stam si mai rau, asa cum o arata statisticile (vezi aici), oricum subevaluate, ale Ministerului Sanatatii. Spunem „subevaluate” pentru ca, din motive care ne scapa, in Romania clinicile private nu sunt obligate sa raporteze numarul de intreruperi de sarcina.