back to top

Succesul mişcării „Manif pour tous” în alegerile municipale din Franţa

„Francezii vor aleşi mai angajaţi, mai fermi în convingeri şi care să acţioneze pentru binele comun”, a declarat duminică Ludovine de la Rochere, preşedinta Manif pour tous, care anunţă că 85% dintre candidaţii care au semnat Charta pro vita pentru alegerile municipale au fost aleşi.

Dintre cei 43 de parlamentari francezi care au semnat Charta, 40 au fost aleşi.

Charta pentru „municipale” redactată de Manif pour tous le-a permis alegătorilor să afle convingerile şi angajamentele candidaţilor în ceea ce priveşte probleme fundamentale ale politicii franceze şi nu numai: copilul, familia, deosebirile dintre bărbaţi şi femei, filiaţia şi libertatea de conştiinţă. Politica din ultimii ani a guvernului socialist şi a preşedintelui Francois Hollande a produs divizări în societatea franceză şi „Manif” consideră că demnitatea umană nu a fost respectată.

Numirea ca prim-ministru a lui Manuel Valls, fost ministru de interne al guvernului socialist, reprezintă o provocare la adresa valorilor familiale, afirmă reprezentanții „Manif”, care se întreabă dacă preşedintele Hollande a înţeles mesajul alegătorilor francezi.

Ca ministru de interne, Valls  s-a folosit de mijloacele statului pentru ea reprima mişcarea pacifică, legală şi republicană a familiilor împotriva căsătoriei gay, adoptării de copii de către „familiile” gay, a liberalizării reproducerii umane asistate medical (RUAM) şi a „mamei-surogat”. Din ordinul lui Manuel Valls s-au folosit gaze lacrimogene la mitingul paşnic de la Paris din 24 martie 2013, de sute de mii de persoane,  la care au participat  şi copii, bătrîni şi femei gravide.

Manif pour tous va rămîne vigilentă şi în ceea ce priveşte teoria genului, introdusă obligatoriu în şcoli în 2013, materie care nu respectă autoritatea parentală şi reprezintă un atac la libertatea de conştiinţă. Statul francez şi-a depăşit prerogativele de mai multe ori sub guvernarea socialistă. (după lamanifpourtous.fr)

Alina Ioana Dida
Alina Ioana Didahttp://alinaioanadida.blogspot.ro
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Cele mai citite postări