back to top

Traficul de persoane: Evenimente semnificative

statistici-trafic-de-persoane-eliberare-grafice-partajabile-4 Traficul de persoane se află pe locul doi în lume ca profit obținut dintr-o activitate criminală, după traficul de droguri. Una dintre explicații constă în faptul că o persoană poate fi revândută, pe când alte mărfuri se epuizează după folosire.

În România, circa 700 de persoane sunt traficate anual, dar acestea sunt doar cazurile depistate de poliție.

Cu ocazia zilei de 18 octombrie, Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, Asociaţia Eliberare organizează 5 evenimente, 4 la care se poate intra pe baza de invitaţie (sau pot fi vizionate live) şi unul deschis publicului larg.

  • Luni – 12 octombrie – Dezbatere pe tema urmăririi penale și a legilor din România care pedepsesc traficul de persoane. Evenimentul va fi găzduit de Ambasada Olandei.
  • Marți – 13 octombrie – Discuție pe tema parteneriatului în reducerea fenomenului traficului de persoane. Evenimentul va fi găzduit de Ambasada Marii Britanii, de la ora 10:30.
  • Miercuri – 14 octombrie – Dezbatere în jurul subiectului protecției supraviețuitorilor traficului de persoane. Evenimentul va fi găzduit de Ambasada Statelor Unite la American Corner, Biblioteca Națională, de la ora 13:00.
  • Joi – 15 octombrie – Conferința în Parlament în parteneriat cu Grupul Parlamentar Împotriva Traficului de Persoane. Evenimentul va avea loc în Palatul Parlamentului de la ora 10. Invitatia oficiala va fi transmisă ulterior.
  • Duminica – 18 octombrie – Licitaţie caritabilă şi concert organizat de Studenţii Academiei Luptătorilor pentru Libertate (din cadrul asociaţiei eLiberare).

(sursa: 18octombrie.ro)

Alina Ioana Dida
Alina Ioana Didahttp://alinaioanadida.blogspot.ro
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Cele mai citite postări