back to top

Un băiat de 6 ani a câştigat în instanţă dreptul de a fi tratat ca o fată

Activismul ideologic nu are niciun fel de scrupule în a se folosi de copii pentru atingerea scopurilor sale. O relatare de pe Semnele Timpului.

coy_mathis_boylike Tribunalul din Colorado a declarat o școală generală din SUA vinovată de discriminare contra unei fetițe „transgender” de șase ani, deoarece i-a interzis să folosească toaleta fetelor. Cazul, descris de activiștii transgenerității drept o nouă frontieră în domeniul drepturilor civile, e privit de conservatori drept un abuz contra drepturilor majorității și „o bătaie de joc la adresa drepturilor omului”.

Familia Mathis și avocatul lor au celebrat ieri victoria în cazul de discriminare împotriva școlii în care Coy Mathis, un băiat în vârstă de șase ani care afirmă că se simte fată și dorește să folosească toaleta fetelor, a fost înscris până de curând în clasa I.

Oficialii şcolii au declarat că „fetiţa” poate folosi toaleta profesorilor sau a infirmeriei, însă nu și pe cea a fetelor, întrucât părinţii celorlalţi copii ar putea să fie deranjaţi de faptul că fetele lor ar putea vedea organele genitale ale băiatului, chiar dacă acesta se simte fată, relatează Associated Press.

„Este un lucru care o stigmatizează”, au declarat, în schimb, părinţii lui Coy (foto dreapta). „Şcoala are posibilitatea de a-şi educa elevii că diferenţele sunt bune şi trebuie îmbrăţişate, în loc să îi înveţe să discrimineze”, au spus aceştia.

Părinții copilului transgeneric, ce îi încurajează alegerea de a se îmbrăca și comporta ca o fată, consideră că verdictul tribunalului reprezintă o victorie pentru drepturile „fiicei” lor. „Viitorul ei va fi mai bun dacă vom ajunge în punctul în care acest lucru [transgeneritatea] nu va mai fi considerat un lucru rușinos”, a afirmat Kathryn Mathis, mama copilului.

Adepții transsexualismului văd în acest verdict o piatră de hotar în lupta pentru drepturi a persoanelor transgenerice. „Acesta e, de departe, un punct de cotitură în cadrul proceselor pentru dreptul persoanelor transgenerice de a alege toaleta la care să meargă”, a afirmat avocatul familiei, Michael Silverman, de la Transgender Legal Defense & Education Fund. Curtea Supremă din SUA mai are pe rol un alt proces în care unei fete transgenerice de 15 ani i s-a interzis, de asemenea, dreptul de a folosi toaleta fetelor.

Verdictul: „o bătaie de joc” la adresa drepturilor omului

Ceea ce Silverman consideră o victorie, Peter Sprigg, de la Policy Studies at the Family Research Council din Washington, afirmă că e „strigător la cer” că un tribunal „a decis că sentimentele aberante ale unui individ pot fi plasate mai presus de îngrijorările legitime ale marii majorități a copiilor”. Mai mult chiar, el a adăugat că școala deja fusese „excesiv de generoasă în susținerea unei minciuni, prin faptul că acceptase să numească un băiat biologic drept fată și să-i permită să se îmbrace ca o fată”, precizează Christian Post.

„În mod uimitor, nici măcar această concesie generoasă nu i-a mulțumit pe cei de la Transgender Legal Defense and Education Fund. […] Acești activiști plasează agenda lor social-politică radicală deasupra binelui restului elevilor școlii”, a adăugat el.

În plus, Mat Staver, de la Liberty Counsel, o organizație specializată în litigii religioase și familiale, susține că procesele de discriminare împotriva persoanelor transgenerice reprezintă „o bătaie de joc la adresa drepturilor civile”. El a relatat faptul că, împreună cu organizația sa, a fost implicat în apărarea unui angajat care fusese pedepsit pentru faptul că îi ceruse unei persoane care era în mod evident bărbat să părăsească vestiarul în care se schimbau femeile.

„Cum îți dai seama dacă cineva chiar se percepe în felul acesta [ca femeie] sau nu?”, a întrebat Staver. „Cum îți dai seama dacă nu cumva cineva e pur și simplu un exchibiționist?”, a mai întrebat el. Nu în ultimul rând, Staver a adăugat că „fetița” de șase ani implicată în recentul proces împotriva școlii sale e prea tânără ca să decidă pentru sine într-o chestiune precum identitatea de gen.

coy_mathis_400

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări