back to top

„Unul dintre noi” răspunde criticilor aduse de clinicile de avort

Iniţiativa Cetăţenească Europeană „Unul dintre noi” le solicită instituţiilor UE să oprească finanţarea din bani europeni a avortului la cerere în ţările în curs de dezvoltare şi a experimentelor care presupun distrugerea embrionilor umani. „Unul dintre noi” a fost semnată de peste 1,9 milioane de cetăţeni europeni şi urmează să primească un răspuns din partea Comisiei Europene până pe 28 mai.

Iniţiativa este atacată agresiv de către cei „interesaţi”, în speţă furnizorii de avorturi din bani europeni, în frunte cu Planned Parenthood, într-o serie de mijloace media, cum sunt Guardian şi New York Times, care omit să menţioneze punctul de vedere al semnatarilor „Unul dintre noi”. IPPF-EN (filiala europeană a Planned Parenthood) a publicat o scrisoare critică la adresa Iniţiativei „Unul dintre noi”.

Comitetul director al Inițiativei a remis presei un Răspuns la adresa criticilor aduse de IPPF-EN şi a lobby-ului avorţionist. Deşi coaliţia condusă de IPPF reprezintă doar interese economice proprii, ea contestă legitimitatea unei Iniţiative susținută de aproape 2 milioane de cetăţeni. IPPF  face afirmaţii nefondate despre baza legală a Iniţiativei şi refuză discuţia constructivă cu Comitetul director.

 

Alina Ioana Dida
Alina Ioana Didahttp://alinaioanadida.blogspot.ro
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Cele mai citite postări