Un copil din Marea Britanie s-a născut sănătos, după o intervenţie chirurgicală cardiacă fetală

750
0

Medicii britanici au efectuat cu succes o operaţie pe inimă unui copil nenăscut, arată Daily Mail. Băiatul s-a născut sănătos după patru luni de la operaţie. În mai 2010, o mamă gravidă în săptămâna 21-a de sarcină din oraşul britanic Bedford, Deanna Allen, a mers la examenul ecografic la un spital local. În timpul examinării fătului, a fost observată o inflamaţie la cap şi stomac. Motivul acestor inflamaţii era infectarea bebeluşului cu parvovirus B19. În copilărie, această boală provoacă erupţii pe piele, dar infectarea intrauterină duce la anemie, edem şi, în consecinţă, moartea fătului.

Personalul Spitalului Bedford i-a spus femeii însărcinate că va pierde copilul. Cu toate acestea, femeia de 41 de ani, a apelat la experţii de la King’s College din Londra, care au încercat să salveze fătul prin transfuzie de sânge. În urma transfuziei, copilului i-a fost atinsă inima, iar profesorul Kypros Nicolaides a fost nevoit să apeleze la o operaţie intrauterină cardiacă. Intervenţia a fost finalizată cu succes şi, la 18 septembrie 2010, Allen s-a născut sănătos. (Daily Mail, 26 ianuarie 2011)

Sursa: Provita.ro

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here