Autori | Contact

Inițiatorul și publisherul „Cultura Vieții” este Bogdan Stanciu.

Pentru corespondență ne puteți scrie la adresa de poștă electronică redactia[@]culturavietii.ro.

Avocată. Doctor în drepturile omului (libertate religioasă). Lucrează pentru organizația juridică ADF International (Bruxelles), care apără libertatea religioasă, familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, dreptul la viață începând de la concepție și până la moartea naturală.
Originar din comuna Horleşti (IŞ). Studii filosofice şi teologice la Facultatea Pontificală „San Bonaventura” din Roma (Italia). Studii postuniversitare la „Accademia Alfonsiana” (Roma) unde obţine masterul în Teologie Morală (2004). Preot romano-catolic (2005). Doctor în bioetică (2014), tot la „Accademia Alfonsiana”, titlul cercetării fiind „Demnitatea personală a embrionului uman în Instrucţiunea Dignitas personae”.
Dezideratul Agape este ca societatea contemporană, să se reîntoarcă la valorile morale şi creştine ale familiei, care timp de secole s-au demonstrat a fi funţionale şi eficiente. Mesajul pe care dorim să-l promovăm este: „Preţuiţi familia!”
Avocată. Locuiește în Focșani, jud. Vrancea.
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).
Medic legist și profesor universitar. A fost președinte al Colegiului Medicilor din România și rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași. Predă medicină legală, bioetică, deontologie și drept medical. Este membru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale.
Doctor în bioetică al universității Ateneo Pontificio „Regina Apostolorum” Roma, cu teza „Îmbunătăţirea organismului uman şi omul viitorului”. Autor al mai multor lucrări de bioetică (Cultura morţii în România actuală; Bioetica şi omul viitorului). Licențiat în teologie greco-catolică la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Născut în 1985, locuiește în Bistrița.
Doctor în teologie și istoria religiilor. Absolvent al Facultății de Limbi şi Literaturi Străine (engleză, spaniolă, chineză) şi al Facultății de Relaţii Economice Internaţionale. Autor, traducător, editor. Are experienţă profesională în învăţământ, administraţie publică și programe europene.
Teolog și politolog de orientare conservatoare și creștină. Militează pentru apariția unei Drepte europene și creștine care să poată descoperi și apăra identitatea autentică a Bătrânului Continent.
Doctor în filologie al Universității din Bucureşti. Jurnalist (Radio România Cultural) şi editor de carte (editura Curtea Veche). A avut colaborări la Ziua, Observatorul cultural şi Hotnews.
Asociație non-profit ce are ca scop reprezentarea intereselor persoanelor cu deficiențe de auz din România, în mod special pe cele ale copiilor hipoacuzici și ale familiilor acestora. „Darul Sunetului” are ca obiectiv printre altele și supravegherea aplicării în România a prevederilor Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.
Asociaţia Darul Vietii a fost constituită oficial în 11 februarie (ziua Sfintei Fecioare de la Lourdes!) 2003 cu menirea de a contracara înfricoşătorul fenomen al avorturilor în România. Fondatori au fost patru laici şi trei preoţi (unul ortodox şi doi greco-catolici). Filială a Human Life International.
Asociaţie fondată de părinți ai unor copii cu Sindrom Down, pentru sprijinirea dezvoltării fizice, psihice și morale a acestora prin folosirea cu preponderență a terapiei prin artă.
Critic de film, jurnalist, poet, traducător. Doctor în cinematografie şi media cu calificativul „Magna cum laude” (2008). Autoare a volumelor: “Tarkovski. Filmul ca rugăciune”, Ed. Arca Învierii – Premiul Uniunii Cineaştilor, 2002; “De vorbă cu Marina Таrкоvskaia”, Ed. Arca Învierii, 2004; “Scara Raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov”, Ed. Arca Învierii, 2011. Membru al Uniunii Cineaştilor din România. Semnează în Ziarul Lumina rubrica permanentă de cinema "Retina văzduhului”. Website personal: elena-dulgheru.blogspot.ro.
Trust in God and keep your gunpowder dry.
Filolog, gânditor și autor conservator canadian. Doctor în literatură engleză al Universității Stanford. Fost profesor-asistent la Universitățile Stanford și York. Autor al unor volume precum The War Against the Family: A Parent Speaks Out (Stoddart, 1993), After Liberalism (Stoddart, 1998), sau The Trouble With Democracy (Stoddart, 2001). Fondator și fost președinte al Civitas, organizație canadiană care promovează o mai justă înțelegere a problemelor libertății și ordinii sociale în civilizația modernă. În tinerețe a fost sportiv de performanță și a reprezentat Canada la Jocurile Olimpice din 1964. Traducere și publicare cu acordul autorului de Gabi Voiculescu.
Tată a șapte copii, Michael Matt este editorul unuia din cele mai vechi ziare catolice din Statele Unite ale Americii, The Remnant, întemeiat în anul 1967 de tatăl său, Walter Matt.
Răspunsul, prieteni, e vânare de vânt.
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.
Doctor în drept, lector universitar la Universitatea din Pitești. Judecător la Curtea de Apel Piteşti.
Jurist francez, doctor în drept cu o disertație pe legea medicală și bioetică. Director al Centrului European pentru Lege și Justiție, cu sediul la Strasbourg. Expert în mai multe comitete ale Consiliului Europei. Din 2003 până în 2009 a predat drepturile omului, dreptul internațional și dreptul constituțional la Facultatea de Drept a Universității din Haute-Alsace (Franța). Articole traduse de Bogdan Stanciu cu permisiunea autorului.
Think-tank dedicat studierii şi promovării paradigmei praxeologice, care se împleteşte în mod firesc cu etica proprietăţii private, sugerând un aranjament social care s-ar putea numi „liberalismul coerent”. Institutul urmărește elucidarea conexiunilor economiei cu alte domenii ale cunoaşterii, căutând mai ales afinităţile cu dreptul şi teologia, în tradiţia liberalismului clasic şi în cea patristică ortodoxă, toate având în comun persoana şi dialogul interpersonal.
Jurnalist. BBC, Europa Liberă, Deutsche Welle.
Articole și analize ale unor invitați speciali.
Iulia și Dan Călinescu sunt căsătoriți și au 4 copii. Au fost coordonatorii proiectului „40 de zile pentru viață” în România și ai organizației „LifeNation”.
Mamă, cetățean, traducătoare. Susținătoare a activității Pro-Vita și contribuitoare la blogul Cultura Vieții în speranța unei lumi mai bune pentru generațiile de mâine, printr-o informare corectă a generațiilor de azi.
Senior editor la Augustine Institute şi editor al periodicului Saint Austin Review. Autor prolific de mare renume, specialist în operele unor scriitori de inspirație creștină precum W. Shakespeare, G. K. Chesterton și J. R. R. Tolkien, a publicat numeroase lucrări dintre care cea mai recentă este Heroes of the Catholic Reformation (Eroi ai Reformei Catolice). Traduceri realizate de Robert Lazu.
Psiholog licențiat, specializată în psihologie clinică, cu competență în psihoterapie cognitiv-comportamentală. Activitate profesională legată de consilierea femeilor și a copiilor. Orientare predominată către știință și gândirea critică. În prezent lucrează ca psiholog clinician pentru Clinica ProVita Cluj și scrie pe blogul „Sănătate psihică la feminin”.
Navigator, originar din Arad, devenit prin voia sorții constănțean sadea.
Studii în științe politice și management. Expertiză în consultanță de afaceri, comunicare și implementarea de proiecte europene. Interes în înțelegerea interdisciplinară a metodelor de control social din perspectiva teologiei ortodoxe și a paradigmelor ideologice.
Membru asociat al Institului Ludwig von Mises România, a studiat filozofia la Universitatea Bucureşti şi ştiintele politice la SNSPA. Scrie în ultimii ani pentru portalul Karamazov (www.karamazov.ro).
Student al Facultății de Sociologie. Domenii de interes academic - sociologie generală, sociologia religiilor, psihologie socială, științe politice.
Avocat. Doctor în relații internaționale și științe politice. Master în drept european (LLM).
Civil rights attorney practicing in Houston, Texas. He also holds a PhD in diplomacy from the Fletcher School of Law and Diplomacy in Boston, Massachusetts.
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.
Botoşănean. Doctor în istorie al Universității Al. I. Cuza (Iași). Masterat în Științe Politice la Universitatea din Perugia (2013). Carte preferată: „Jurnalul fericirii”- N. Steinhardt. Film preferat: „The last samurai”.
Scriitor și doctor în filosofie. Teolog romano-catolic.
Licenţiat în fizică şi teologie, doctor în teologie, conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, unde predă cursuri de Teologie Morală Ortodoxă, Teologie socială şi Bioetică creştină. Membru al Consiliului Director al Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-vita din România
Licențiat în drept și limbi străine. Specializat în lingvistica romanică. Traducător, profesor, iubitor de oameni și temător de Dumnezeu.
Autor american specializat în științe politice și considerat o autoritate în materie de divorț, custodia copilului și dreptul familiei. Actualmente este profesor de studii ale statului la Collegium Intermarium din Varșovia. Rezident în România. Traduceri realizate de Bogdan Stanciu.
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.
Medic de familie din Cluj Napoca/Bistrița. Sănătatea nu este un artefact medical. Nu depinde de doctori şi medicamente. Sănătatea depinde de stilul de viaţă.
Avocat și cercetător CNSAS. Are de asemenea studii de antropologie. Interes pentru teologie, filosofie și etnologie.