Autori | Contact

Inițiatorul și publisherul „Cultura Vieții” este Bogdan Stanciu.

Pentru corespondență ne puteți scrie la adresa de poștă electronică redactia[@]culturavietii.ro.

Adina Portaru
Avocată. Doctor în drepturile omului (libertate religioasă). Lucrează pentru organizația juridică ADF International (Bruxelles), care apără libertatea religioasă, familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, dreptul la viață începând de la concepție și până la moartea naturală.
Adrian Măgdici
Originar din comuna Horleşti (IŞ). Studii filosofice şi teologice la Facultatea Pontificală „San Bonaventura” din Roma (Italia). Studii postuniversitare la „Accademia Alfonsiana” (Roma) unde obţine masterul în Teologie Morală (2004). Preot romano-catolic (2005). Doctor în bioetică (2014), tot la „Accademia Alfonsiana”, titlul cercetării fiind „Demnitatea personală a embrionului uman în Instrucţiunea Dignitas personae”.
Organizația AGAPE
Dezideratul Agape este ca societatea contemporană, să se reîntoarcă la valorile morale şi creştine ale familiei, care timp de secole s-au demonstrat a fi funţionale şi eficiente. Mesajul pe care dorim să-l promovăm este: „Preţuiţi familia!”
Ana Vrânceanu
Avocată. Locuiește în Focșani, jud. Vrancea.
Alianța Familiilor din România
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.
Alina Ioana Dida
Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).
Vasile Astărăstoae
Medic legist și profesor universitar. A fost președinte al Colegiului Medicilor din România și rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași. Predă medicină legală, bioetică, deontologie și drept medical. Este membru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale.
Andrei Claudiu Hrișman
Doctor în bioetică al universității Ateneo Pontificio „Regina Apostolorum” Roma, cu teza „Îmbunătăţirea organismului uman şi omul viitorului”. Autor al mai multor lucrări de bioetică (Cultura morţii în România actuală; Bioetica şi omul viitorului). Licențiat în teologie greco-catolică la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Născut în 1985, locuiește în Bistrița.
Andrei Dîrlău
Doctor în teologie și istoria religiilor. Absolvent al Facultății de Limbi şi Literaturi Străine (engleză, spaniolă, chineză) şi al Facultății de Relaţii Economice Internaţionale. Autor, traducător, editor. Are experienţă profesională în învăţământ, administraţie publică și programe europene.
Bogdan Duca
Teolog și politolog de orientare conservatoare și creștină. Militează pentru apariția unei Drepte europene și creștine care să poată descoperi și apăra identitatea autentică a Bătrânului Continent.
Cătălin Sturza
Doctor în filologie al Universității din Bucureşti. Jurnalist (Radio România Cultural) şi editor de carte (editura Curtea Veche). A avut colaborări la Ziua, Observatorul cultural şi Hotnews.
Darul Sunetului
Asociație non-profit ce are ca scop reprezentarea intereselor persoanelor cu deficiențe de auz din România, în mod special pe cele ale copiilor hipoacuzici și ale familiilor acestora. „Darul Sunetului” are ca obiectiv printre altele și supravegherea aplicării în România a prevederilor Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.
Darul Vieții
Asociaţia Darul Vietii a fost constituită oficial în 11 februarie (ziua Sfintei Fecioare de la Lourdes!) 2003 cu menirea de a contracara înfricoşătorul fenomen al avorturilor în România. Fondatori au fost patru laici şi trei preoţi (unul ortodox şi doi greco-catolici). Filială a Human Life International.
Asociația Down Art Therapy
Asociaţie fondată de părinți ai unor copii cu Sindrom Down, pentru sprijinirea dezvoltării fizice, psihice și morale a acestora prin folosirea cu preponderență a terapiei prin artă.
Elena Dulgheru
Critic de film, jurnalist, poet, traducător. Doctor în cinematografie şi media cu calificativul „Magna cum laude” (2008). Autoare a volumelor: “Tarkovski. Filmul ca rugăciune”, Ed. Arca Învierii – Premiul Uniunii Cineaştilor, 2002; “De vorbă cu Marina Таrкоvskaia”, Ed. Arca Învierii, 2004; “Scara Raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov”, Ed. Arca Învierii, 2011. Membru al Uniunii Cineaştilor din România. Semnează în Ziarul Lumina rubrica permanentă de cinema "Retina văzduhului”. Website personal: elena-dulgheru.blogspot.ro.
Perdeaua de Fum
Trust in God and keep your gunpowder dry.
William Gairdner
Filolog, gânditor și autor conservator canadian. Doctor în literatură engleză al Universității Stanford. Fost profesor-asistent la Universitățile Stanford și York. Autor al unor volume precum The War Against the Family: A Parent Speaks Out (Stoddart, 1993), After Liberalism (Stoddart, 1998), sau The Trouble With Democracy (Stoddart, 2001). Fondator și fost președinte al Civitas, organizație canadiană care promovează o mai justă înțelegere a problemelor libertății și ordinii sociale în civilizația modernă. În tinerețe a fost sportiv de performanță și a reprezentat Canada la Jocurile Olimpice din 1964. Traducere și publicare cu acordul autorului de Gabi Voiculescu.
Michael Matt
Tată a șapte copii, Michael Matt este editorul unuia din cele mai vechi ziare catolice din Statele Unite ale Americii, The Remnant, întemeiat în anul 1967 de tatăl său, Walter Matt.
Foșnirea Vremii
Răspunsul, prieteni, e vânare de vânt.
Provita Media
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.
Gregor Puppinck
Jurist francez, doctor în drept cu o disertație pe legea medicală și bioetică. Director al Centrului European pentru Lege și Justiție, cu sediul la Strasbourg. Expert în mai multe comitete ale Consiliului Europei. Din 2003 până în 2009 a predat drepturile omului, dreptul internațional și dreptul constituțional la Facultatea de Drept a Universității din Haute-Alsace (Franța). Articole traduse de Bogdan Stanciu cu permisiunea autorului.
Institutul Mises Romania
Think-tank dedicat studierii şi promovării paradigmei praxeologice, care se împleteşte în mod firesc cu etica proprietăţii private, sugerând un aranjament social care s-ar putea numi „liberalismul coerent”. Institutul urmărește elucidarea conexiunilor economiei cu alte domenii ale cunoaşterii, căutând mai ales afinităţile cu dreptul şi teologia, în tradiţia liberalismului clasic şi în cea patristică ortodoxă, toate având în comun persoana şi dialogul interpersonal.
Horațiu Pepine
Jurnalist. BBC, Europa Liberă, Deutsche Welle.
Guest Post
Articole și analize ale unor invitați speciali.
Iulia și Dan Călinescu
Iulia și Dan Călinescu sunt căsătoriți și au 4 copii. Au fost coordonatorii proiectului „40 de zile pentru viață” în România și ai organizației „LifeNation”.
Iulia Matei
Mamă, cetățean, traducătoare. Susținătoare a activității Pro-Vita și contribuitoare la blogul Cultura Vieții în speranța unei lumi mai bune pentru generațiile de mâine, printr-o informare corectă a generațiilor de azi.
Joseph Pearce
Senior editor la Augustine Institute şi editor al periodicului Saint Austin Review. Autor prolific de mare renume, specialist în operele unor scriitori de inspirație creștină precum W. Shakespeare, G. K. Chesterton și J. R. R. Tolkien, a publicat numeroase lucrări dintre care cea mai recentă este Heroes of the Catholic Reformation (Eroi ai Reformei Catolice). Traduceri realizate de Robert Lazu.
Lavinia Stupariu
Psiholog licențiat, specializată în psihologie clinică, cu competență în psihoterapie cognitiv-comportamentală. Activitate profesională legată de consilierea femeilor și a copiilor. Orientare predominată către știință și gândirea critică. În prezent lucrează ca psiholog clinician pentru Clinica ProVita Cluj și scrie pe blogul „Sănătate psihică la feminin”.
Mihai Sârbu
Navigator, originar din Arad, devenit prin voia sorții constănțean sadea.
Mircea Tănase
Studii în științe politice și management. Expertiză în consultanță de afaceri, comunicare și implementarea de proiecte europene. Interes în înțelegerea interdisciplinară a metodelor de control social din perspectiva teologiei ortodoxe și a paradigmelor ideologice.
Ninel Ganea
Membru asociat al Institului Ludwig von Mises România, a studiat filozofia la Universitatea Bucureşti şi ştiintele politice la SNSPA. Scrie în ultimii ani pentru portalul Karamazov (www.karamazov.ro).
Ovidiu Vlad
Student al Facultății de Sociologie. Domenii de interes academic - sociologie generală, sociologia religiilor, psihologie socială, științe politice.
Paul Elmann
Avocat. Doctor în relații internaționale și științe politice. Master în drept european (LLM).
Petre Costea
Civil rights attorney practicing in Houston, Texas. He also holds a PhD in diplomacy from the Fletcher School of Law and Diplomacy in Boston, Massachusetts.
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.
Remus Tanasă
Botoşănean. Doctor în istorie al Universității Al. I. Cuza (Iași). Masterat în Științe Politice la Universitatea din Perugia (2013). Carte preferată: „Jurnalul fericirii”- N. Steinhardt. Film preferat: „The last samurai”.
Robert Lazu
Scriitor și doctor în filosofie. Teolog romano-catolic.
Sebastian Moldovan
Licenţiat în fizică şi teologie, doctor în teologie, conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, unde predă cursuri de Teologie Morală Ortodoxă, Teologie socială şi Bioetică creştină. Membru al Consiliului Director al Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-vita din România
Avatar
Licențiat în drept și limbi străine. Specializat în lingvistica romanică. Traducător, profesor, iubitor de oameni și temător de Dumnezeu.
Stephen Baskerville
Autor american specializat în științe politice și considerat o autoritate în materie de divorț, custodia copilului și dreptul familiei. A fost profesor de Guvernământ la colegiul Patrick Henry (Virginia, SUA). Actualmente este rezident în România. Traduceri realizate de Bogdan Stanciu.
PRO VITA București
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.
Mariana Goron
Medic de familie din Cluj Napoca/Bistrița. Sănătatea nu este un artefact medical. Nu depinde de doctori şi medicamente. Sănătatea depinde de stilul de viaţă.
Marina Bejenaru
Avocat și cercetător CNSAS. Are de asemenea studii de antropologie. Interes pentru teologie, filosofie și etnologie.