„Dacă dorim ca America să supraviețuiască, trebuie să oprim atacul împotriva familiei”

705
1

Într-o alternativă la ceea ce ar fi putut fi discursul său de acceptare a candidaturii, fostul adversar al lui Mitt Romney la investitura republicană pentru alegerile prezidențiale din SUA, Rick Santorum, a vorbit răspicat despre apărarea vieții, libertății și familiei la Convenția Națională Republicană de la Tampa (Florida). Desfășurată marți, Convenția l-a investit formal pe Romney drept candidat la funcția de președinte al SUA.

Continuând tema sa favorită de campanie, Santorum, politician foarte apropiat valorilor familiei, i-a îndemnat pe tineri la trei lucruri: absolviți liceul, munciți din greu și căsătoriți-vă înainte să faceți copii – astfel veți avea 98% șanse  să nu fiți niciodată săraci, a spus el, aluzie la un studiu recent care arată că îndeplinirea acestor condiții este aproape suficientă pentru o viață fără probleme financiare și sociale majore.

„Înțelegem că mulți americani nu reușesc în viață pentru că familia care ar trebui să fie acolo pentru a-i îndruma lipsește”, a spus el. „Fapt este că mariajul e în declin acolo unde dependența de guvern este mare”, a adăugat Santorum, reluând una din temele favorite ale dreptei conservatoare, care se opune creșterii rolului guvernului în viața comunităților și subliniază importanța familiei ca bază a construcției sociale.

Dacă este ca America să reușească, trebuie să stopăm atacul împotriva familiei și căsătoriei, a mai spus el. „Drumul bătătorit spre succes trece prin familii sănătoase, educație și muncă asiduă. Politicile președintelui Obama subminează familia tradițională și slăbesc sistemul de educație.”

„Mulțumesc lui Dumnezeu că o parte din America încă mai întinde mâinile cu dragoste către toți copiii lui Dumnezeu – născuți și nenăscuți – și crede că fiecare dintre noi are demnitate și că toți avem dreptul să trăim visul american,” a concluzionat Santorum. “În noiembrie, avem șansa să votăm pentru viață și libertate, nu pentru dependență.”

Accentul pus pe valorile și politicile sociale conservatoare i-a adus lui Santorum victorii de campanie în state ca Iowa, Minnesota, Missouri și Colorado. El s-a retras pentru a-i lăsa locul celui mai bine clasat candidat republican, Mitt Romney, cel care îl va înfrunta pe Obama la 6 noiembrie.

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here