Președintele rus Putin apără valorile tradiționale și creștinismul, la reuniunea Clubului Valdai

1734

vladimir-putin-club-valdaiReuniunea anuală a specialiștilor Clubului Valdai cu președintele rus Putin se desfășoară de obicei cu ușile închise. De această dată, discursul președintelui a fost televizat.

Liderul rus a abordat aspecte politice și sociale, dar în special s-a concentrat pe necesitatea păstrării identităţii naţionale și culturale, în contextul interconectării fără precedent a civilizațiilor și a unei tendințe globale de distrugere a identităţilor. El a criticat Occidentul pentru că și-a pierdut legătura cu rădăcinile creștine:

„Noi vedem că multe ţări euroatlantice au ales calea renunţării la rădăcinile lor istorice, renegând inclusiv valorile creştine care constituie baza civilizaţiei occidentale. Ei neagă principiile moral-spirituale şi neagă orice identitate tradiţională: naţională, culturală, religioasă sau sexuală. Acordă aceeaşi valoare unei familii cu mulţi copii şi unui parteneriat între persoane de același sex; acordă aceeaşi valoare credinţei în Dumnezeu şi credinţei în satana.”

Dl. Putin a făcut observații acide și la adresa corectitudinii politice care domină Occidentul, făcând o glumă pe seama situației delicate a fostului premier italian Silvio Berlusconi. El este acuzat de „relații cu femei” (e vorba despre acuzația mai gravă de a fi întreținut relații sexuale cu o minoră, n. red. CV), dar „dacă ar fi trăit cu bărbați, ca homosexual, nimeni n-ar fi îndrăznit măcar să îl arate cu un deget”.

Rușii din auditoriu au izbucnit în râs, însă invitații vestici de lângă dl. Putin au părut surprinși și incomodați de această remarcă.

PS: În același timp, „Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Rusia este singura șansă pentru producătorii de vin din Republica Moldova, declarându-se sigur de falimentul acestora, în cazul în care Chișinăul semnează acordul de liber-schimb cu Uniunea Europeană. În urmă cu zece zile, Federaţia Rusă a interzis importul de vinuri moldoveneşti, pe motiv că acestea ar conţine o concentraţie sporită de substanţe toxice. Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a denunțat presiunile la care Moldova este supusă din partea Moscovei.” (Yahoo News). Judecați singuri.

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here