De ziua Drepturilor Omului, recunoaștem dreptul la viață al copilului nenăscut

1419
1
DISTRIBUIȚI

Toate legile care permit avortul și îl transformă în „drept” încalcă în spirit și literă legislația internațională a drepturilor omului și legea naturală (divină), pe care aceasta se întemeiază.

Aceste legi sunt ilegitime și samavolnice sau, așa după cum spunea Toma de Aquino, „legi ale fărădelegii”. Ele instituționalizează nedreptatea cea mai profundă și mai degradantă, iar obligația oricui își respectă statutul de om este să aibă în vedere permanent abolirea lor.

1185489_10151869589083728_1449879563_n copyExtrase din textele tratatelor de drept internaţional care conferă drepturi copilului nenăscut

„Copilul, având în vedere lipsa sa de maturitate fizică şi mentală, necesită protecţie şi îngrijiri speciale, inclusiv o protecţie juridică adecvată, atât înainte cât şi după naşterea sa.” (Preambulul Convenţiei asupra Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea generală a Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989)

„Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei sale.” (Articolul 3 al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, adoptată de ONU la 10 decembrie 1948)

„Fiecare fiinţă umană are dreptul inerent la viaţă. Acest drept va fi protejat prin lege. Nimeni nu va fi privat arbitrar de viaţă.” (Articolul 6.1 al Pactului Internaţional cu privire la Drepturile Civile şi Politice, adoptat de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la 16 decembrie 1966)

„O sentinţă de condamnare la moarte… nu poate fi executată împotriva unei femei gravide.” (Articolul 6.5 al Pactului Internaţional cu privire la Drepturile Civile şi Politice, adoptat de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la 16 decembrie 1966)

„Dreptul la viaţă al oricărei persoane este protejat prin lege.” (Articolul 2.1 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, 1953)

Recomandăm cărțile editurii „Anacronic”

1 comentariu

  1. ar trebui amintit si de dreptul la familie al barbatului si femeii si dreptul familiei de fi protejata de stat si societate ca element natural si fundamental al societatii. lobby-ul antidiscriminare cu dedicatie a luat fata celorlalte probleme lasandu-le intr-un con de umbra pana la defavorizare. un posibil atac asupra societatii de drept.

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here