Președintele Poloniei se opune prin veto „legii gender”

presedintele-poloniei-andrzej-dudaDupă proteste din partea populației, președintele conservator al Poloniei, Andrzej Duda, și-a anunțat veto-ul împotriva controversatei legi a „conformității de gen”. Aceasta ar fi urmat să instituționalizeze disocierea sexului legal al unei persoane de realitatea biologică, transformând de fapt genul într-o problemă de alegere și auto-definire.

Astfel, prin atitudinea curajoasă a președintelui, care demonstrează că în Europa nu toți politicienii sunt o adunătură de tembeli și lași, Polonia evită să cadă în capcana lobby-ului homosexual internațional care presează, cu destul succes în țările occidentale, pentru ridicarea la rang de lege a unei teorii aberante și anti-științifice, care contrazice flagrant ordinea naturală a firii.

Legea fusese aprobată de parlamentul polonez (Sejm) dominat de coaliția liberalo-stângistă, cu 252 voturi pentru la 158 contra și 11 abțineri. Sejm-ul poate teoretic anula veto-ul cu o majoritate de 3/5. Acest lucru este însă practic imposibil, mai ales că sunt ultimele zile ale parlamentului actual, iar pentru legislativele din 25 octombrie partidul neașteptatului președinte Duda, Lege și Justiție (Prawo i Sprawiedliwość), este cotat ca favorit clar. Cu alte cuvinte, cel puțin pentru următorii ani, lobby-ul secularist își ia o vacanță. Le urăm să revină… când i-om chema noi.

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

3 COMENTARII

  1. Asta lege (!) „gender” este o aberatie impotriva naturii. Insa n-are rost sa stai la taclale cu ei, caci oricum o tin pe-a lor: noi suntem anormali (ca nu-i toleram, adia nu deschidem geamul vampirului sa ne transforma la rându-ne in vampir), ei nu – ei sunt „liberi”. Care homo, lesby, trans, gay sau androgin nu-i multumit – biletul de avion dus si in State. Acolo internationala jidoveasca ii va multumi pe toti.

  2. Apără Doamne și păzește-ne de toate scrântelile ”moderne” !
    Au s-ajungă să schimbe sexul și la găini, porci, vaci și câini ?
    Și vom mânca ouă de la cocoș și viței de la bou?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here