Teoria genului răstoarnă alfabetul uman: episcopul Nunzio Galantino

1538

În privința teoriei genului riscăm o colonizare ideologică, a spus secretarul general al Conferinței Episcopale din Italia, mons. Nunzio Galantino, în conferința de presă de la finalul Consiliului episcopal permanent încheiat miercuri [28 ianuarie, n. red. CV] la Roma. Referindu-se la ideologia genului, mons. Galantino a spus că reprezintă o otrăvire a gândirii, căci – deși drepturile individuale sunt sacrosante – nu pot fi speculate ca pe o cale pentru a ajunge mai repede la obiectivul propus.

„Cred că unicul criteriu ar trebui să fie acela al unei persoane capabile să-i ajute pe guvernanți, să ne ajute pe noi italienii să ne sintonizăm încetul cu încetul cu realitatea, cu esențialul. De aceea, cred că în politică, în administrația publică italiană, au pătruns prea multe idei care intenționează să dezorienteze și să distragă atenția de la ceea ce este esențial”,

a spus secretarul general al Conferinței Episcopale din Italia.

Mons. Nunzio Galantino consideră ca fiind o falsitate prezentarea ideologiei genului ca pe o formă de educație în spiritul toleranței:

Este sub privirea oricui această instrumentalizare ideologică de teme care-și au propria importanță, asupra cărora este necesar să se concentreze atenția. Referirea la unele drepturi individuale nu înseamnă agresiune ideologică, condiționare ideologică și dorința de a face să prevaleze gândirea unică privind unele teme specifice. Falsitatea constă în dorința de a face ca această teorie să treacă ca și cum ar fi o formă de educație în spiritul toleranței, al conviețuirii pacifice, al efortului  de a educa și de a fi mai deschiși față de alte realități. De fapt, ideologia genului devine o cheie passepartout pentru ducerea în școli a unui fapt cultural foarte clar care demolează antropologia și concepția asupra persoanei. Există un echivoc de fond. Sunt primul care ar vrea să discute, să înțeleagă ce trebuie făcut pentru a evita intoleranța. Însă, dacă mi se prezintă o teorie otrăvitoare punând-o pe un plan cultural, atunci nu există onestitate culturală.

Referitor la uniunile civile și la formele de agresiune de tip constituțional, mons. Nunzio Galantino, secretarul general al Conferinței Episcopale din Italia, a spus:

Chestiunea uniunilor civile se situează pe un alt plan: în acest sens există o confuzie între drepturile individuale, care sunt sacrosante, și dorința de a face astfel încât aceste drepturi individuale să fie considerate drepturi care conduc la realizarea dreptului comun. Vorbim despre o realitate, cea a familiei fondată pe căsătoria dintre un tată și o mamă, care aduc pe lume fii, și care este garantată de Constituție și atunci, oricine încearcă să o demoleze din interior, realizează în opinia mea – o formă de „violență constituțională”. Este mult mai grav atunci când această violență vine din partea acelora care, activând în cadrul unor structuri publice, ar trebui să fie garanți ai Constituției.

Întrebat în legătură cu dictatura gândirii unice, secretarul general al Conferinței Episcopilor din Italia a spus, referindu-se la Peninsulă, că este evidentă folosirea mai multor metri de măsură, în funcție de gruparea căreia îi aparține persoane care-și exprimă opinia, în funcție de logica pe care dorește să o urmeze. (Radio Vatican)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here