Acum în lume sunt cu șase milioane de copii mai puţini decât în 1990 și acesta este doar începutul dezastrului. Potrivit datelor ONU, către anul 2050 vor fi cu 240 milioane de copii mai puţini decât acum – a semnalat expertul american Don Feder, director pe probleme de comunicare al Congresului Mondial al Familiilor.
Această situație este „rezultatul unor idei greșite, al unor atitudini și politici pe care țările occidentale le duc de la sfârșitul Primului Război Mondial”, a declarat jurnalistul și juristul Don Feder la conferința internațională cu tema „Apărarea valorilor familiei”, desfășurată săptămâna trecută la Belgrad, după cum au relatat ITAR-TASS și pravoslavie.ru.
În opinia expertului american, pentru așa-numita „iarnă demografică” există câteva cauze principale, una din ele fiind cultivarea individualismului și egoismului, urmată de lipsa de responsabilitate față de societate. „Altădată nimeni nu-și punea întrebarea despre lăsarea de urmași, aceasta era ceva firesc, ca și respirația”, a subliniat Feder.
Printre factorii declinului demografic se numără de asemenea popularitatea în creștere a mijloacelor de contracepție, a adăugat expertul, amintind că, potrivit datelor ONU, fiecare a doua femeie din lume folosește contraceptive, astfel că la nivel mondial se fac 42 de milioane de avorturi pe an, ceea ce este comparabil cu populația Spaniei.
Pe de altă parte, a mai subliniat expertul american în cadrul conferinței din capitala sârbă, „căsătoriile între persoane de același sex, promovate de UE, ONU și actuala administraţie a SUA, au rupt orice legătură între căsătorie și nașterea de copii”.
Nu în ultimul rând, a semnalat în continuare Don Feder, „iarna demografică” este cauzată de „pierderea credinţei și a speranţei’‘. „Nu este o coincidență, a afirmat el, faptul că în Europa occidentală, îndepărtată în mare parte de creștinism, se observă cea mai mică rată a natalității din lume. Țările în care bisericile sunt pline demonstrează un nivel ridicat de creștere a populației și invers”.
Reprezentantul Congresului Mondial al Familiilor a afirmat totodată că această perspectivă a depopulării cu care se confruntă în prezent omenirea a mai fost înregistrată doar o singură dată, în secolul al 14-lea, în timpul epidemiei de ciumă.
În acest context, a rezumat expertul american, ”ideile care duc la catastrofă demografică trebuie schimbate imediat, ca să mai existe un viitor”. (Agerpres)