back to top

Consiliul Europei va dezbate un raport privind discriminarea contra creștinilor

Numeroase acte de vandalism, violență și ostilitate au fost înregistrate în anii din urmă contra creștinilor și a bisericilor sau simbolurilor acestora. Însă aceste acte sunt adesea trecute cu vederea de autorități.

Comitetul pentru Egalitate și Nediscriminare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE – a nu se confunda cu Parlamentul European) a adoptat un proiect de Raport al parlamentarului Valeriu Ghilețchi (Republica Moldova, grupul Partidului Popular European), care solicită măsuri pentru a asigura protecția eficientă a libertății religioase și de credință pentru fiecare persoană din Europa.

Printre altele, proiectul de raport subliniază pericolele pe care le aduce așa-numita legislație „anti-discriminare”, care de fapt este adesea folosită pentru a împiedică libertatea de expresie, în special pentru creștini.

Raportul urmează să fie dezbătut în sesiunea plenară a APCE din 26-30 ianuarie 2015.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări