back to top

Înghețarea ovulelor înrobește femeia

Revoluția sexuală a încercat să distrugă chintesența femeii prin moda progresivistă care pretinde să o elibereze de natura sa, de maternitatea sa și de căsătorie în dauna instinctului maternal, a sensibilității feminine și a naturii sale intuitive.

Marxismul a dorit ca femeia să nu mai fie păzitoarea căminului familial, ci să devină egala bărbatului, intrând în câmpul muncii. Aceasta egalitate dintre sexe a fost dusă la extrem prin dreptul la avort, pentru ca femeia să nu mai poarte copii, chipurile o povară, pe care bărbații nu o trăiesc.

Toate acestea însă nu o fac pe femeie liberă, ci o îndepărtează de viață, de natura sa și de autocunoaștere.

Astăzi, o altă metodă de eliberare a femeii o reprezintă înghețarea ovulelor, pentru a putea lucra și amâna maternitatea. Facebook, Apple, JP Morgan Chase și Microsoft oferă recompense de până la 20.000$ pentru a convinge femeile să aprecieze cariera mai mult decât familia. Este o ispită care îmbracă avantajele și plăcerea în strălucire, dar nu explică niciodată care este prețul.

Există o diferență uriașă între o sarcină naturală și fertilizarea in vitro. Aceasta din urmă are o mare rată de eșec, costă extrem de mult, presupune intervenții complicate, inhibă moralul și produce riscuri grave pentru sănătate. Oamenii de știință pretind să aibă un plan mai bun decât înțelepciunea divină. Viața, fericirea și sănătatea femeilor este sacrificată în numele investitorilor și al profitului.

Această modă a înghețării ovulelor crede că acordă mai multă demnitate și respect femeii decât o face căsătoria, gospodăria, nașterea și creșterea copiilor. Banul este mai important decât viața. Consumismul este mai important decât a iubi și a fi iubit. Omul trăiește ca să muncească, nu muncește ca să trăiască.

Acestă mentalitate schimbă finalitatea muncii. Munca este necesară pentru a satisface nevoile de bază: locuință, hrană, alimentație, nu este scopul final al existenței umane. Munca fără bucuria copiilor și a darului vieții la plinătatea lor hotărâtă de Cristos înseamnă supraviețuire sau existență, dar nu înseamnă trăire.

Tehnica de înghețare a ovulelor pretinde că nu există diferențe între concepția naturală și cea in vitro, de parcă scopul scuză mijloacele și crearea manuală a copiilor este tot una cu iubirea reciprocă dintre bărbat și femeie. Papa Ioan Paul al II-lea a scris în Evangelium Vitae că tehnicile de reproducere artificială nu numai că folosesc mijloace „inacceptabile din punct de vedere moral “, ci și „disociază procrearea de contextul integral uman al actului conjugal“(EV 14). Demnitatea umană cere ca viața să răsară din căsătorie, să exprime un act de iubire, în mod natural, după planul hotărât de Dumnezeu.

Pentru că femeile sunt prea conștiente de natura lor pentru a fi păcălite de teorii abstracte și scheme politice utopice, pare mai simplu să efeminăm bărbații decât să defeminizăm femeile. Odată ce femeile se întorc la feminitatea dată lor de Dumnezeu vor ști că avortul, contracepția, divorțul, coabitarea și înghețarea ovulelor le iau umanitatea, le reduc la obiecte de plăcere, le exploatează și le violează calitatea de femei, soții și mame.

Plinătatea adevărului poate fi înțeleasă în cuvintele profetice ale Papei Ioan Paul al II-lea „Criteriul propriu demnității personale – adică cel al respectului, gratuității şi slujirii – este înlocuit de criteriul eficienței, al funcționalității şi al utilității: celălalt este apreciat nu pentru ceea ce «este», ci pentru ceea ce «are, face şi dă». Este supremația celui mai puternic asupra celui mai slab“ (EV 23). Înghețarea ovulelor nu este altceva decât o altă formă de sclavie.

Autor: Dr. Mitchell Kalpakgian
Prelucrare articol: Alexandra Potroghir
Sursa: http://www.truthandcharityforum.org/the-enslavement-of-women-by-liberation-egg-freezing/

Asociația Darul Vieții

Darul Vieții
Darul Viețiihttp://www.darulvietii.ro
Asociaţia Darul Vietii a fost constituită oficial în 11 februarie (ziua Sfintei Fecioare de la Lourdes!) 2003 cu menirea de a contracara înfricoşătorul fenomen al avorturilor în România. Fondatori au fost patru laici şi trei preoţi (unul ortodox şi doi greco-catolici). Filială a Human Life International.

Cele mai citite postări