back to top

„La nivelul clasei politice din România nu a existat niciodată o preocupare constantă, competentă şi responsabilă faţă de situaţia actuală dramatică şi perspectivele demografice ale ţării”. Înregistrarea emisiunii ZF Live cu Vasile Gheţău, specialist în demografie

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de luni, 8 septembrie, cu Vasile Gheţău, specialist în demografie.

Migraţia externă a populaţiei româneşti şi scăderea naturală reprezintă principalele componente care au condus la o diminuare a populaţiei din România, însă guvernul ar putea fi şi el blamat pentru că nu a adoptat o strategie naţională în această direcţie, a declarat la ZF Live profesorul Vasile Gheţău, specialist în demografie.

“La nivelul clasei politice nu a existat niciodată o precoupare constantă, competentă şi responsabilă faţă de situaţia dramatică şi perspectivele demografice ale ţării. Oamenii nu au plecat de bine. Milioane de români şi-au luat lumea în cap în cautarea unui loc de muncă mai bine plătit”, a spus Gheţău.

România va pierde peste patru milioane de locuitori până în anul 2050, cele mai afectate fiind regiunile din sudul ţării, arată o nouă analiză realizată de Gheţău, director al Centrului pentru Cercetări Demografice al Academiei Române. (zf.ro)


Vasile Ghetau despre DEZASTRUL DEMOGRAFIC al… by medialert

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări