back to top

„Legalizarea avortului nu îmbunătățește sănătatea maternă”. Declarație la reuniunea Comisiei ONU pentru Populație și Dezvoltare

wendy-wright Organizațiile americane Consiliul pentru Studii ale Familiei (Family Research Council), Asociația Americană a Obstetricienilor și Ginecologilor Pro-vita (American Association of Pro-Life Obstetricians and Gynecologists) și Institutul Catolic pentru Familie și Drepturile Omului (C-FAM) au remis împreună o declarație în timpul celei de-a 47-a sesiuni a Comitetului Națiunilor Unite pentru Populație și Dezvoltare.

Declarația, care a fost citită de Wendy Wright (foto) și poate fi urmărită pe webcast-ul ONU de la minutul 30 al dezbaterii, se referă la disputa privind legătura dintre legislația restrictivă a avortului și decesele femeilor care apelează la avort ilegal, improvizat. Un subiect sensibil mai ales în România, unde mii de femei se estimează că au decedat în perioada Decretului 770/1966, adică între 1967 și 1989. Pe 26 decembrie 1989 Decretul a fost abrogat, pentru a lăsa loc unui vid legislativ care a făcut ca în România să fie înregistrate aproape 2,5 milioane de avorturi în primii 3 ani de după „Revoluție”.

WENDY WRIGHT, Family Research Council, a spus că lumea nu poate fi păcălită de aceia care afirmă că schimbarea legilor avortului ar putea îmbunătăți sănătatea maternă. Avortul este estimat a fi responsabil pentru mai puțin de 15% din cazurile de mortalitate maternă. Decesele legate de avort pot fi mai puține, proporțional cu cele din alte cauze, dacă vor fi îmbunătățite condițiile sanitare și de îngrijire medicală, indiferent de statutul legal al avortului.

Legalizarea avortului nu îmbunătățește sănătatea maternă, ci face avortul mai sigur doar pentru cel care-l practică, nu și pentru mamă sau copilul său nenăscut. Irlanda și Chile sunt lideri mondiali în sănătatea maternă, în ciuda unor legi foarte restrictive. Legalizarea de fapt pune în pericol viețile femeilor, întrucât le expune riscurilor pe care nu le-ar fi întâmpinat dacă și-ar fi dus sarcina la termen.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări