back to top

Marea Britanie șantajează școlile religioase sub pretextul combaterii „extremismului”: promovați homosexualitatea sau veți fi desființate!

Londra, 2 februarie 2015 – Inspectorii scolari ai guvernului Marii Britanii au inchis doua scoli crestine si au amenintat altele sub pretextul combaterii “extremismului”, cuprinsi fiind de zelul de a promova “valorile britanice” in scolile pe care le vad drept “homofobe”. Liderii scolilor crestine si evreiesti se plang de astfel de incidente petrecute in lunile din urma. Ei afirma ca guvernul foloseste amenintarea extremismului islamist drept pretext pentru a impune o agenda secularista si hmosexualista coercitiva.

Incepand cu octombrie 2014, Oficiul pentru Standarde in Educatie, Servicii si Abilitati pentru Copii a lansat o serie de verificari surpriza in scolile crestine si evreiesti. Cel mai recent, Scoala Libera Durham si Grindon Hall se confrunta cu inchiderea lor pana la Pasti dupa ce finantarea lor a fost suspendata din cauza faptului ca nu respecta noile reguli.

Institutia a acuzat scolile ca au esuat in a inculca “valorile britanice” in dezvoltarea spirituala, morala, sociala si culturala a studentilor. OSESAC a elaborat noi reguli in septembrie 2014 pentru a ajuta scolile sa protejeze elevii de “extremism”. OSESAC si-a actualizat, de asemenea, protocoalele, dupa scandalul “Calul Troian” din Birmingham. Scandalul era legat de infiltrarea organizatiilor islamiste in sistemul educational pentru a indoctrina copiii in ideologia radicala islamista. 

Chris Gray, directorul scolii Grindon Hall, a afirmat in cadrul unui comunicat ca “politizarea noilor reguli asupra ‘valorilor britanice’ nu este acceptabila si nu ajuta copiii nostri pentru a-i pregati pentru viata si examene”. Gray a adaugat ca, in ciuda faptului ca a au inaintat o plangere, OSESAC nu a reactionat in niciun fel.

Gray a spus ca maniera in care inspectorii au interogat elevii si profesorii a fost una “ostila, inadecvata si a ridicat serioase probleme protejarii [copiiilor]”. Parinti s-au plans ca copii au fost supusi unor “intrebari profund personale si intrusive in cadrul unor sesiuni colective”, inclusiv intrebari adresate celor din scoala primara despre cunostinele lor despre lesbianism. 

Inspectorii au pretins scolilor sa “forteze participarea copiiilor la festivaluri religioase necrestine”. 

“Acest lucru ar darama fundatia crestina a acestei scoli. Ar ofensa, de asemenea, constiinta celor care lucreaza la scoala, a copiiilor si parintilor. Guvernul nu ar trebui sa spuna nimanui ce religie sa celebreze. A invata despre alte religii, da, a participa la ceremonii religioase, nu.”

In octombrie, Trinity Christian School din Reding nu a reusit sa se ridice la “inaltimea” standardelor “valorilor britanice”, la doar o saptamana dupa ce acestea au fost emise oficial. John Charles, seful responsabililor scolii, a afirmat intr-o scrisoare catre secretarul de stat al Educatiei, Nicky Morgan, ca OSESAC foloseste pretextul scandalului “Calului Troian” pentru a intimida scolile religioase.

Noile “valori britanice” despre care e vorba sunt urmatoarele: scolile trebuie sa promoveze “valorile fundamentale ale democratiei, domniei legii, libertatii individuale, respectului reciproc si tolerantei fata de ce cei de alte credinte” si sa asigure “ca principiile sunt promovate activ prin incurajarea respectului fata de alti oameni, respectandu-se cu deosebita atentie prevederile din actul Egalitatii din 2010.”  

Scoala Trinity afirma ca inspectiile OSESAC au fost doar un pretext. Inspectorii ar fi trebuit sa determine daca scoala isi poate extinde activitatile si pentru elevii de scoala primara. In schimb, inspectorii s-au concentrat pe gradul in care scoala respecta noile standarde emise cu doar o saptamana inainte.

Inspectorii au spus celor din scoala ca vor fi inchisi pentru ca nu au invitat “reprezentanti ai altor religii” pentru a “tine lectii” si ca nu exista probe ca scoala a promovat in mod activ alte religii. 

De asemenea, inspectorii au aratat ca scoala “ar trebui sa promoveze activ principiile Actului Egalitatii din 2010″, care e legat mai ales de homosexualitate. “Elevii trebuie sa invete despre oameni cu trasaturi protejate” [! – adica homosexuali] si scoala “nu trebuie sa promoveze o viziune conform careia anumite stiluri de viata sunt gresite” sau “sa promoveze anumite stiluri de viata in mod preferential” [!].  […]

(Traducere si adaptare Cuvantul Ortodox după Lifesitenews: UK gvmt to faith schools: promote homosexuality and other religions or face closure)

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări