back to top

Netulburată, drama demografică a României se amplifică

Populaţia României își continuă scăderea, cu un declin accentuat în februarie 2018, când s-a înregistrat un spor negativ de 10.137 de locuitori, față de aceeaşi lună a anului trecut. Principala cauză rămâne reducerea natalităţii, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

În februarie 2017, sporul natural negativ a fost de 9.693 de persoane.

În februarie 2018 s-au născut 12.691 de copii, cu 4.437 mai puţini decât în ianuarie 2018 şi cu 325 mai puţini decât în februarie 2017.

Populaţia României s-a redus în 2017 cu 69.279 de persoane, o accelerare a declinului demografic de 27,5% față de anul anterior, când sporul natural negativ a fost de 54.316 de persoane.

Comentariul nostru: Cititorii blogului „Cultura Vieții” sunt probabil obișnuiți cu semnalele de alarmă trase pe această temă, iar cei care au ușurința interpretării iterative a datelor statistice în context înțeleg gravitatea situației.

România este o țară în curs de extincție. Nu se va petrece azi, nici mâine; dar va fi într-un interval cât o clipă la scara istoriei. Întocmai unui om, o națiune este un organism viu replicat la scară mare și, la fel ca acesta, națiunea intră în declin și își pierde interesul pentru existența sa colectivă, odată ce a depășit un anumit prag al vârstei. România se apropie de acest prag, iar impactul, conform legilor nemiloase ale demografiei, este inevitabil.

Acesta este peisajul dezolant cu care întâmpinăm, spre rușinea noastră, un secol de Românie Mare. Netulburată de politicienii inconștienți și de „formatorii de opinie” preocupați cu răfuieli bicisnice, drama demografică a României ia viteză. Vocile avizate, începând cu cea a cercetătorilor de la Academia Română care avertizează de cel puțin 15 ani cu privire la gravitatea situației – și până la vocea mult mai puțin importantă, dar constantă, a PRO VITA București – au rămas doar să strige în pustia rațiunii.

Față cu ridicolul unor lideri care fac și desfac strategii macroeconomice și planuri pe termen lung într-o țară cu una din cele mai ridicate rate de scădere și îmbătrânire a populației din lume, nu ne rămâne decât arma spiritului și a sarcasmului.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări