back to top

Parlamentul European recomandă statelor să recunoască adopția copiilor de către cuplurile unisex

Parlamentul European a adoptat pe 2 februarie o rezoluție care solicită celor 28 de state membre să-și recunoască reciproc certificatele de adopție în mod automat. Sub pretenția că astfel ajută părinți și copii deopotrivă, ascunsă în text stă intenția periculoasă de a obliga statele membre să recunoască de facto adopțiile de copii în cuplurile de același sex, chiar dacă acestea sunt ilegale în țara respectivă.

Rezoluția a fost adoptată cu 533 de voturi la 41, cu 72 de abțineri.

Deși Tratatul de funcționare al Uniunii nu permite PE să aibă inițiative legislative direct, rezoluțiile – care, reamintim, nu au putere de obligativitate – pot solicita Comisiei, adevăratul organ legislativ, să inițieze o astfel de procedură.

Rezoluția PE propune un Certificat European de Adopție pentru a grăbi procesul de recunoaștere automată și cere Comisiei să propună reguli pentru reglementarea în toate statele a recunoașterii automate a „adopției interne”, adică aceea în care copiii și adoptatorii sunt rezidenți în aceeași țară.

Eurodeputații solicită de asemenea „standarde comune minime” pentru definirea unor „bune practici”. Aceasta este una dintre modalitățile utilizate de lobby-ul homosexual pentru a-și promova agenda prin reglementări administrative în loc de dezbateri deschise.

Propunerea de rezoluție a fost făcută la inițiativa eurodeputatului polonez Tadeusz Zwiefka. Acesta a solicitat Comisiei să „ia măsuri în domeniul recunoașterii certificatelor de adopție domestice, așa încât familiile cu copii adoptați să aibă o certitudine legală atunci când se mută într-un alt stat membru.”

Parlamentul pretinde că actualmente familiile cu copii adoptați din țara lor de rezidență sunt supuși unor obstacole juridice și administrative atunci când se mută dintr-o țară în alta, mai ales în domeniul educației sau al asigurării sănătății. De asemenea consideră că „reguli diferite pot afecta negativ drepturile copiilor, inclusiv dreptul la viața de familie, nediscriminare, dreptul la moștenire și dreptul la naționalitate. De asemenea reglementările diferite ar putea avea impact asupra abilității și dorinței adoptatorului de a-și exercita dreptul la libertatea de mișcare.”

Toate acestea sună bine. În teorie. În fapt, este o altă tentativă a eurobirocraților de a aliena statele și guvernele naționale de un drept al lor – acela de a reglementa adopția în propria țară – mutând reglementările la nivel de Uniune. Și, în plus, așa cum este mereu cazul, agenda homosexualistă de la Bruxelles nu doarme: o astfel de armonizare va conduce, inevitabil, la recunoașterea forțată, contrar legislației naționale, a „dreptului” cuplurilor unisex de a adopta copii.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări