Mărturie dată de Anda Sabău, responsabilă cu Mișcarea pentru Castitate în Parohia „Regina Păcii” din Timișoara și membră a „Clubului select al celor curați cu Inima”, cu ocazia Întâlnirii Eparhiale a Tineretului Catolic din Timișoara
Din 2013 am pornit cu părintele Ioan Chișărău și încă alți trei tineri mișcarea pentru castitate, pe care am numit-o chiar cruciadă pentru castitate pentru că este o luptă în ziua de azi. O luptă pentru curăție: tot ceea ce vedem în jurul nostru este altceva, ne îndeamnă să facem altceva. Poate lumea, colegii, prietenii ne spun „ce-i cu tine? tu nu ești din lumea asta?”, lumea te învață să faci altceva, dar atunci când ai probleme ei nu te mai ajută.
Am pornit mișcarea pentru castitate pentru a le arăta tinerilor că să trăiești frumos și să trăiești curat înseamnă de fapt să faci ceea ce Dumnezeu ne învață, să urmezi legile lui. Dacă noi spunem că suntem creștini și că Îl iubim pe Isus Cristos, atunci îl ascultăm și îi urmăm poruncile. Asta este una dintre poruncile lui, să fim curați, să trăim așa cum vrea el dincolo de toate greutățile și de tot ce ne arată lumea. Am dat această mărturie în 2011, atunci ni s-au alăturat mai mulți tineri din toată țara, inclusiv tinerii de la Misiunea Kwasizabantu, care au făcut această scenă și le mulțumim tare mult. O parte din ei sunt în „Mișcarea pentru castitate” și sunt un exemplu pentru tinerii din ziua de azi ca și ei să trăiască la fel.
Mă întreb, câteodată, dacă e bine sau nu să le arătăm că sunt și tineri curați. Și se supără lumea că le arătăm curăția. Facem un lucru bun și până la urmă eu mi-am primit răspunsul chiar zilele astea când, sigur ați văzut și ați auzit și voi cine a câștigat la Eurovision. Nici nu știm dacă e un el sau e o ea; pe mine m-a dezgustat câștigătorul și totodată am primit răspunsul la dilema mea. Dacă nu cumva îi deranjăm pe ceilalți, ei uite că ceilalți ne deranjează pe noi. Ei vin și ne arată alte modele, ne sunt băgate pe gât; chiar dacă eu nu vreau să accept chestia asta, ei sunt propuși ca modele în ziua de azi.
Tocmai din cauza asta cred că trebuie să venim cu ceva împotriva acestui curent, care este nu doar împotriva Bisericii, ci și împotriva lui Dumnezeu. Trebuie să venim cu ceva împotriva lui și să luptăm. De aceea mișcarea pentru castitate este cel mai bun mod de a arăta asta. De a arăta tinerilor că se poate trăi și altfel și că putem fi așa cum ne-a lăsat Isus Cristos, tineri curați. Noi depunem angajamentul de două ori pe an; în luna octombrie şi în luna mai. Sunteţi invitaţi toţi să vă gândiţi, să vă rugaţi pentru asta, să le spuneţi şi prietenilor voştri, să vă hotărâţi în primul rând voi pentru castitate. Să fie o decizie pe care o iei tu, pentru tine în primul rând şi apoi să fie o mărturie.
Dacă eu nu aş fi dat mărturia pentru castitate nu aş fi putut nici să fiu aici şi să vă spun: „trăiţi voi aşa” şi eu să fiu de fapt altfel. Trebuie să fim noi, aşa cum ne vrea Dumnezeu şi apoi să le arătăm şi celorlalţi, să-i invităm şi să le arătăm cât de frumos este să fim curaţi. Uitaţi-vă la toţi din jurul vostru, la cei care şi-au luat angajamentul pentru castitate, uitaţi-vă la misionari, au nişte feţe de oameni curaţi. Nu au probleme, necazuri, dileme de avort sau ce se întâmplă în lumea asta. Sunt feriţi şi protejaţi de Isus.