back to top

Tendință îngrijorătoare: studenții americani încep să susțină „avortul postnatal”

[box]Studenții pro-vita americani constată o tendință îngrijorătoare. Un articol de Mairead McArdle, studentă la Thomas Aquinas College. În original la The College Fix.[/box]

Conform liderilor organizațiilor studențești pro-vita americane, o tendință observată de membrii acestor organizații care intră în discuție cu ceilalți studenți din campusurile națiunii este cea de creștere a nivelului de acceptare a „avortului postnatal”, adică uciderea copiilor după naștere.

Conform experiențelor personale ale membrilor organizațiilor Created Equal și Survivors of the Abortion Holocaust, nu numai că se observă mai mulți studenți dispuși să susțină avortul postnatal, ci unii studenți sugerează că pot fi omorâți chiar și copiii de până la 4-5 ani, fiindcă aceștia nu ar avea încă o „conștiință de sine”.

Mark Harrington, directorul Created Equal, declară:

„Întâlnim tot mai mulți oameni, în aproape toate campusurile vizitate, care consideră acceptabil moral să se ucidă cu regularitate bebeluși după naștere. Deși acest punct de vedere este încă perceput drept șocant de majoritatea oamenilor, el capătă tot mai multă popularitate.”

Campusurile unde membrii Created Equal au întâlnit această părere le includ pe cele ale universităților Purdue, University of Minnesota și University of Central Florida. În plus, la Ohio State University, organizația a surprins, anterior în cursul anului, în videoclipul de mai jos, o discuție între un membru pro-vita și o femeie mai vârstnică din campus, care apăra infanticidul.

Harrington adaugă:

„Aceasta este problema cu devalorizarea vieții umane în orice stadiu – în mod firesc, aceasta se va extinde pentru a include alte grupuri de oameni; în acest caz, oamenii născuți, pe lângă cei nenăscuți. […] Am discutat cu un tânăr de la University of Minnesota care credea că este în regulă să fie omorâți copiii dacă aceștia au vârsta mai mică de 5 ani, fiindcă el nu îi considera persoane până la acea vârstă.”

Kristina Garza, purtătoarea de cuvânt a Survivors of the Abortion Holocaust, o organizație pro-vita care organizează frecvent expuneri de panouri anti-avort în campusurile de pe Coasta de Vest, a declarat că și gruparea sa întâlnește frecvent studenți care acceptă infanticidul. Ea afirmă:

„Pentru cei care sunt ferm pro-avort, aceștia înțelegând că avortul ucide o ființă umană, este foarte ușor să accepte uciderea unei ființe umane după naștere. Există această noțiune, frecvent întâlnită în campus, că este OK să fie omorâți bebeluși întrucât, cumva, nu devenim oameni până când nu avem conștiință de sine.”

„O cifră vehiculată de obicei este de circa 4 ani.”

Garza consideră că există o explicație pentru această tendință. În primul rând, argumentele lui Peter Singer și ale altor filosofi care susțin infanticidul sunt date ca teme de lectură studenților, la facultate.

Singer a scris în 1979 că

bebelușii umani nu se nasc conștienți de sine sau capabili să priceapă faptul că există în timp. Ei nu sunt persoane [… prin urmare] viața unui nou-născut este inferioară ca valoare față de viața unui porc, a unui câine sau a unui cimpanzeu.

Garza explică:

„El spune astfel de lucruri din anii 70, dar cred că abia mai recent a început să se promoveze acest tip de ideologie în campusuri. Când a făcut aceste declarații, foarte puțini oameni le acceptau. Astăzi însă, am devenit atât de desensibilizați, iar studenții din facultăți cărora le lipsește fibra morală acceptă cu ușurință acest tip de ideologie stranie.”

Totuși, ea adaugă că lobbyul pro-vita și angajarea în discuții în campusuri au ajutat la convingerea studenților să renunțe la pozițiile pro-alegere.

„Deși numărul studenților care cred că este OK să fie uciși copiii după naștere este în creștere, și numărul studenților care acceptă că viața începe din momentul concepției este tot în creștere, și într-un ritm mai robust și mai rapid comparativ cu al celor care acceptă infanticidul.

Tendințele constatate nu înseamnă că neapărat studenții au un mai bun fundament moral, ci că noi, ca mișcare pro-vita, ne-am făcut treaba și am prezentat o argumentație mai bună, și astfel îi deturnăm pe cei cu păreri amestecate. Constatăm un număr mai mare de studenți care pricep logica și aleg să fie anti-avort.”

Cu toate acestea, opoziția acerbă față de filosofia pro-vita persistă.

Fiind interpelată cu privire la incidentul de la Ohio State din videoclipul de mai sus, în care o femeie a răspuns la o expunere pro-vita apărând infanticidul, o grupare de activism pro-avort din campus a declarat că împărtășește păreri similare cu femeia respectivă.

Devin Deitsch, liderul VOX: Voices for Planned Parenthood de la Ohio State University, a transmis prin e-mail către The College Fix:

„Cu privire la avortul postnatal, din câte îmi imaginez, colegii mei ar considera că aspectul «postnatal» este în mare parte irelevant, deoarece noi credem foarte puternic în avortul la cerere, fără scuze, și este clar ca bună-ziua că trebuie să acceptăm morala femeii, și nu să ne impunem părerile acolo unde, sincer, acestea nu-și au locul.

În calitate de lider principal al VOX, vă asigur că suntem foarte pro-alegere. […] Nu milităm pentru ca femeile să facă avorturi, ci pentru ca ele să aibă capacitatea de a face această alegere fără teamă, interpelări sau bariere. În esență, cerem respectarea femeii (și a corpului ei). Nici mai mult, nici mai puțin.”

Iulia Matei
Iulia Matei
Mamă, cetățean, traducătoare. Susținătoare a activității Pro-Vita și contribuitoare la blogul Cultura Vieții în speranța unei lumi mai bune pentru generațiile de mâine, printr-o informare corectă a generațiilor de azi.

Cele mai recente articole