CEDO: Interzicerea FIV cu terț donator nu violează drepturile omului

983
1

(Notă ianuarie 2012: Revenim la articolul de mai jos, publicat inițial în noiembrie 2011, cu precizări, comentarii și corectarea unor erori pentru care ne cerem scuze.)

Punct final la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în procesul „S.H. și alții contra Austria”. CEDO a respins pretențiile a două cupluri referitoare la încălcarea, de către statul austriac, a drepturilor omului prin legislația restrictivă în domeniul reproducerii umane asistate medical.

În urmă cu 11 ani, două cupluri căsătorite, infertile, cu domiciliul în Austria s-au adresat Curții reclamând că prin lipsa accesului legal la fertilizarea in vitro heterologă (cu terț donator) li s-au încălcat drepturile, mai exact cele prevăzute de articolul 8 al Convenției Europene a Drepturilor Omului – referitor la protejarea vieții familiale și private – individual, cât și în conjuncție cu articolul 14 al Convenției – care interzice discriminarea.

Marea Cameră (ultima instanță a Curții) a decis că nu există o violare a articolului 8 și de asemenea a respins examinarea cererii în ce privește încălcarea articolului 14 al Convenției. Decizia este definitivă.

Pentru a citi pe larg motivația Curții și comentarii din perspectivă profamilia asupra cazului, vezi mai jos sau clic aici.

Citește Convenția Europeană a Drepturilor Omului – clic aici.

Case of S.H. and others v. Austria (commented)

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

1 COMENTARIU

  1. FIV cu terț donator se face în țările străine așa ca Cehia, Ucraina, Grecia….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here