UNICEF: Începând de la 10 ani, copiii au dreptul la servicii sexuale confidențiale

de PRO VITA București
în Sexualitate
11/07/2013
4 comentarii
200 Views

logo unicef 300x300 UNICEF: Începând de la 10 ani, copiii au dreptul la servicii sexuale confidențialeUNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Educația Copiilor) afirmă că națiunile sunt obligate de legislația internațională să asigure drepturile copiilor la informații și servicii referitoare la sexualitate, fără știrea părinților.

Ultimul raport anual interpretează două tratate ONU de drepturile omului – privind dizabilitățile și privind drepturile copiilor – astfel încât să includă dreptul copilului „la informații și servicii confidențiale despre sănătatea reproductivă și sexuală în timpul adolescenței”.

Adolescența este definită de UNICEF ca vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani.

De fapt, niciunul dintre documentele precizate nu menționează explicit un astfel de drept, însă din 2009 comitetul care monitorizează aplicarea tratatelor privind drepturile copilului a început să le interpreteze în așa fel încât copiii să poată primi astfel de servicii și informații, fără consimțământul sau știrea părinților.

În ultimii ani, grupările de lobby pro-avort și pro-homosexualitate încearcă, de asemenea fără bază juridică, să includă în această expresie, „sănătate reproductivă și sexuală”, în mod tacit, și un așa-zis „drept la avort”, care de asemenea nu este recunoscut internațional.

Ocolirea părinților în problemele de sexualitate este în contrast cu restul raportului, care subliniază rolul familiei în protecția și educarea copilului. Mai multe informații aici.

Drepturile sexuale și reproductive sunt incluse în categoria generică „drepturi de a patra generație” (despre primele 3 puteți afla aici).

De asemenea, aceste interpretări sunt în conflict cu Constituția României, care prevede la art. 29 (6) dreptul părinților de a-și educa copiii conform propriului set de valori.

0 0

Despre - are 541 articole

"PRO VITA pentru Născuţi şi Nenăscuţi" - Bucureşti este o organizație non-profit dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Un răspuns. la “New York Times: Atracţia pedofilică este o „tulburare mintală” care ar trebui protejată prin lege”

  1. Ion spune:

    De la Bruxelless vine toata rautatea !

VĂ RUGĂM CITIȚI politica privind comentariile: CulturaVieții.ro promovează valorile familiei, morala creștină și demnitatea persoanei umane începând cu momentul concepției. În spațiul rezervat comentariilor nu este permisă promovarea agendelor contrare scopului declarat. Toate comentariile sunt moderate, iar administratorii aprobă exclusiv intervențiile respectuoase, echilibrate, cu conținut relevant și la subiect. Mai ales, nu înjuraţi şi nu ameninţaţi. Lucrurile acestea, oricum, nu ne impresionează. NU vă obosiți să comentați dacă nu vă puteți încadra în aceste norme. În caz contrar, comentariul va fi șters. Opiniile din comentarii nu angajează decât pe autorii lor și nu reprezintă neapărat punctele de vedere ale realizatorilor blogului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>