„Școlile ar trebui să renunțe la toate formele de educație sexuală”

1435
0

… Susține Philip Davies, parlamentar britanic de Shipley
Sursa: The Telegraph, 21 octombrie 2014

Școlile ar trebui sa renunțe la orice forma de educație sexuala pentru ca ea conduce la mai multe sarcini la adolescente, a afirmat parlamentarul britanic de Shipley Philip Davies in Camera Comunelor. Deputatul britanic conservator, susținand ca parinții trebuie sa-i invețe pe copii faptele de viața, a combatut un proiect de lege ce incerca sa faca astfel de lecții obligatorii in școli. Dl Davies a spus ca, de fapt, „corectitudine politica” a laburiștilor și nu copiii prost pregatiți pentru pericole – a fost cauza principala a scandalului abuzurilor din Rotherham.

El a respins pretențiile ca lecțiile mai bune de educație sexuala reduc rata sarcinilor la adolescentele din Olanda, argumentand ca  Italia are, de asemenea, ratele scazute la acest capitol, dar elevii nu prea au avut aceasta disciplina in școli.

Pe fondul huiduielilor laburiste, dl Davies a declarat: „Cu cat am avut mai multa educație sexuala in școli, inca de la inceputul anilor 1970, cu atat au fost mai multe sarcini la adolescente și sarcini nedorite. O concluzie pe care trebuie sa o traga toata lumea este ca avem nevoie de mai puțina educație sexuala. Sau poate chiar mai bine deloc”. Dl Davies a declarat ca predarea educației sexuale se afla printre „lucrurile pe care doar parinții și numai parinții o pot face și se așteapta sa o faca”.

Și a adaugat: „Treaba mea ca parinte este ca ar trebui sa-mi cresc copiii mei cu valorile mele particulare și valorile care cred ca sunt importante sa le insuflu. Nu vreau ca ei sa aiba insuflate valorile profesorului lor, fie ca imi plac sau nu, fie ca le sprijin sau nu. Acestea sunt lucruri pe care ar trebui sa le faca parinții și numai parinții”. Referitor la abuzul asupra copilului, deputatul a adaugat: „Sa ne uitam la cauzele de baza – corectitudinea politica a partidului de opoziție a cauzat problemele din Rotherham”. El a mai spus: „Ar fi mult mai bine sa ne uitam la sistemele de asigurari sociale și sistemul de alocare de locuințe. Ar fi mult mai de folos in comparație cu obsesia asta ridicola de a oferi cat mai multa educație sexuala”. Observațiile deputatului Davies au provocat strigate de protest din partea deputaților laburiști, care s-au adunat sa sprijine un proiect de lege care ar fi facut lecții despre sex si relații obligatorii in școlile din Marea Britanie.

Diana Johnson, deputata de Hull, a declarat ca lecțiile existente se axeaza prea mult pe biologie și pe raspandirea infecțiilor și neglijeaza probleme cruciale, inclusiv relațiile sanatoase și consimțamantul.  Cazurile de abuz asupra copilului din Rotherham, plus infracțiunile unor celebritați, cum ar fi Jimmy Savile și Rolf Harris, au aratat nevoia unor lecții de inalta calitate. Dl Davies nu a insistat – permițand proiectului de lege sa treaca la prima lectura – dar acesta practic nu are nici o șansa ca sa devina lege.

Anul trecut, guvernul britanic a respins o modificare a laburiștilor la Legea copiilor si familiilor, prin care se incerca obligativitatea orelor de educație sexuala și a relațiilor in școli.

Dna Ralph Berry, director pentru Serviciile pentru copii a Consiliului Bradford, a respins comentariile domnului Davies: „A fost o afirmație extrem de iresponsabila, care nu se susține in fața tuturor probelor, in special in lupta impotriva exploatarii sexuale și a abuzului copiilor. Afirmațiile sale nu sunt bine documentate – toate dovezile arata ca educația sexuala, cu sprijinul parinților, este extrem de importanta. El de multe ori se lauda cu punctele de vedere de dreapta, dar acest lucru este deosebit de iresponsabil și fundamental greșit”.

Vă recomandăm
Magazin Anacronic

Stiri © Asociatia Provita Media

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here