Polonia: candidatul pro-viață a câștigat alegerile prezidențiale

2232
2

presedintele-poloniei-andrzej-dudaConform primelor sondaje la iesirea de la urne, europarlamentarul conservator Andrzej Duda (Partidul Lege si Justitie) a castigat alegerile prezidențiale din Polonia, invingandu-l în turul II pe presedintele in functie, liberalul Bronisław Komorowski, cu 53% contra 47% din voturi.

Vestea este excelenta pentru toti sustinatorii valorilor familiei, mai ales dupa infrangerea severa din referendumul pentru casatorie din Irlanda. Dl. Duda, 43 de ani, are la „dosarul” politic numeroase si solide pozitii pro-viata si pro-familie. In timpul campaniei electorale a criticat ratificarea de catre Polonia a Conventiei de la Istanbul a Consiliului Europei, considerata un cal troian pentru introducerea ideologiei gender in legislatia nationala a statelor membre. Tot in campania electorala s-a pronuntat contra fertilizării in vitro.

In Polonia președintele are drept de initiativa legislativa si drept de veto, in anumite conditii, asupra legilor.

Polonia restrictioneaza sever avortul iar definitia casatoriei ca „uniune intre un barbat si o femeie” este inscrisa in Constitutie.

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

2 comentarii

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here