Parlamentul European a adoptat raportul „Noichl”. Mai mult avort, mai multă „educație sexuală”

0 views
0

Un nou raport controversat, Raportul Noichl, a fost adoptat ieri de plenara Parlamentului European cu un scor strâns: 341 de voturi pentru, 281 contra și 81 de abțineri. Dezbaterea preliminară (video) aici.

Din nou ne aflăm în fața unei situații semnalate acum ceva timp: PE se plictisește de moarte și votează texte trase la indigo (să nu zicem copy paste că în România are o altă semnificație…) care n-au nicio putere de obligativitate – căci aceasta este soarta raportelor din PE – ci urmează să fie folosite ca măciucă politică pentru a hărțui și mai mult legislativele statelor membre întru adoptarea unor măsuri imbecile care cuprind, neapărat, mai mult avort și mai multă „educație sexuală” întrucât acestea sunt, nu-i așa, calea către asigurarea „egalității de gen”. Detalii aici.

Oricum, faptul că Raportul Noichl nu a obținut majoritatea celor 751 de eurodeputați, înseamnă că probabil va avea încă și mai puține efecte decât faimoasele de-acum Tarabella, Lunacek et. co.

Mai puțin plăcută este seria de nereușite ale organizațiilor conservatoare care după două importante victorii: stoparea infamelor rapoarte Estrela și Zuber, nu a mai reușit în ultimele ocazii un lobby cu atâta succes, deși și de această dată aproape o sută de mii de cetățeni și-au petiționat reprezentanții…

Apropo de reprezentanți, iată cum au votat românii:

PSD-iștii (grupul Socialist) plus Norica Nicolai și Renate Weber, rămase în grupul ALDE (liberal) – pentru; PNL-iștii (afiliați acum la PPE) – contra; abțineri – Monica Macovei, Marian Jean Marinescu (PNL- PPE), Cristian Preda, Siegfrid Mureșan (PMP – PPE); nu au votat – Daciana Sârbu (PSD) și Mircea Diaconu (independent afiliat la ALDE).

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here