Armenia întărește protejarea familiei prin Constituție

ArmeniaPe 6 decembrie, în Armenia s-a desfășurat un referendum pentru un pachet de reforme constituționale. Printre măsurile adoptate s-a numărat și o clarificare a prevederilor privind căsătoria. Articolul 34 stipula că „Bărbații și femeile, începând de la vârsta legală pentru căsătorie, au dreptul de a se căsători”. Evident, din aceasta se înțelegea că instituția căsătoriei nu include și „căsătoria” unisex.

Spunem „evident” pentru că un raționament similar servește la interpretarea în acest mod a art. 12, „Căsătoria”, din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, interpretare făcută de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Textul acestuia de altfel seamănă foarte bine cu cel din Constituția Armeniei: „Începând cu vârsta stabilită prin lege, bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie conform legislaţiei naţionale ce reglementează exercitarea acestui drept.”

Totuși, pentru a clarifica definitiv lucrurile, articolul 34 al Constituției Armeniei a fost modificat astfel: „Bărbații și femeile, începând de la vârsta legală pentru căsătorie, au dreptul de a se căsători între ei”.

În acest fel, mica țară se apără contra presiunilor din afară, în condițiile în care agresivul lobby homosexual încearcă să-și impună agenda și în Caucaz. Este un semn că popoarele Europei înțeleg și optează. Iar atunci când li se oferă ocazia, în general optează bine. Cu excepția Irlandei, nicio națiune a lumii nu a aprobat „căsătoria” între persoane de același sex printr-un referendum. Ba, dimpotrivă.

Ultima actualizare face „harta căsătoriei” în Europa să arate astfel:harta-legile-casatoriei-europa

  • Roșu – „căsătorie” unisex prin lege
  • Mov – Irlanda
  • Verde închis – căsătorie protejată prin Constituție
  • Verde deschis – căsătorie protejată prin lege
  • Portocaliu – „parteneriate civile”

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here