Drepturile familiei față de Stat în materia educației copiilor

Joi, 27 aprilie, Adunarea parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat cu 38 de voturi la 19, o Rezoluție precum și o recomandare (44 voturi la 19) privind Protecția drepturilor părinților și copiilor lor aparținând unei minorități religioase. Subliniind diversitatea religioasă în creștere a Europei, textul Rezoluției are meritul de a invita Statul la a „afirma” și „proteja drepturile tuturor de a nu fi constrânși să acționeze contra convingerilor lor morale și reigioase profunde”.

Rezoluția reamintește drepturile părinților de a-și educa copiii în conformitate cu propriile convingeri religioase și filosofice, sub art. 2 al Protocolului adițional nr. 1 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Ieri, dl. Grégor Puppinck, doctor în drept și director al Centrului European pentru Lege și Justiție (ECLJ) a ținut o conferință la Curtea Europeană a Drepturilor Omului asupra dreptului familiilor în ce privește educația și religia. Conferința, organizată de misiunea permanentă a statului San Marino s-a bucurat de participare a numeroase personalități, în frunte cu președintele CEDO, Guido Raimondi și președinta Consiliului de Miniștri sl Consilului Europei, Theodora Constantinidou.

În discursul său, care va fi disponibil în limba română, dl. Puppinck a reamintit că declarația Universală a Drepturilor Omului exprimă o concepție a societății bazată pe subsidiaritate, care afirmă drepturile naturale ale părinților de a-și crește și educa copiii și garantează acest drept împotriva suprimării de către Stat.

Citește și: Drepturile părinților în asigurarea educației copiilor lor

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here