Școala acasă – o alternativă educațională pentru copiii noștri (seminar)

311
0

Pentru copil lumea este un loc plin de lucruri de explorat. Între limitele puse de părinți, în atmosfera iubitoare și încurajatoare a familiei, procesul de descoperire a lumii, a lucrurilor și sensurilor ei ține de firescul oricărui copil. Achizițiile pe care le face copilul în primii ani de viață și de care nu ne mai minunăm, considerîndu-le de la sine înțelese, sunt uriașe.

Ce se întâmplă, însă, după aceea? Cum ajunge un copil care a întâmpinat cu atâta uimire și bucurie lumea, care și-a rostit de ce-urile către adulții din preajma lui, să nu mai fie preocupat în a descoperi mai departe frumosul și rosturile adânci ale tuturor celor ce se petrec în jurul lui?

E doar una dintre problemele cu care se confruntă părinții și pentru a cărei rezolvare unii dintre ei au ales educația acasă (sau homeschooling-ul). Vă invit la o discuție despre educația acasă, despre cadrul pe care îl putem crea pentru a-i ajuta pe copii să-și descopere rostul existenței și să-l împlinească.

Câteva din punctele de discuție ce vor fi dezbătute în cadrul seminarului:

  • Motivele pentru alegerea homeschooling-ului
  • Avantaje ale educației acasă
  • Greutăți în homeschooling
  • Costuri ale educației acasă
  • Cele mai frumoase lecții

Paula Celmare este mama a doi băieți, în vârstă de 11 și 13 ani, cu care, de 3 ani, face homeschooling. A absolvit cursurile Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Galați, secția Teologie-Litere.

Numărul minim de participanți – cinci, numărul maxim de participanți – cincisprezece. Seminarul poate fi urmărit și online pe youtube (cu link dedicat ce se transmite înainte de începerea seminarului). Pe parcursul seminarului puteți să adresați întrebări lectorului prin intermediul chat-ului dedicat. Seminarul este disponbil participanților pe youtube 2 săptămâni pentru revizionare.

ÎNSCRIERE AICI

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here